• DOLAR 32.518
  • EURO 34.953
  • ALTIN 2431.099
  • ...
Yaşanan olaylar Kızıltepe'nin marka değerini düşürdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN-Kızıltepe ilçesinde bir alışveriş merkezinin açılışında konuşan Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş, yakıp yıkmanın ve talan etmenin çok kolay olduğunu, ama yapmanın zor olduğunu dile getirerek, yaşanan olayların Kızıltepe ve bölgenin marka değerinin düşürdüğüne vurgu yaptı.


 

Açılışa Kızıltepe kaymakamı Erdoğan Ermiş Mardin MUSİAD Başkanı Mehmet Ali Dündar ile  bazı iş adamları katıldı.


 

Açılışta bir konuşma yapan Kızıltepe kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, 6-7 Ekim olaylarında PKK yandaşlarının ilçede yaptıkları tahribata değinerek, “  Tabi gönlümüz hep böyle güzellikleri görmek istiyor. Son günlerde malum bazı olaylar yaşandı, sıkıntılı olaylar. Bunlar Kızıltepe’nin, bölgemizin marka değerini düşüren olaylar. İnşallah bir daha yaşanmaz böyle şeyler. Eleştirmek kolaydır, yıkmak kolaydır ama yapmak zordur. Mağazaları yakmak kolaydır. Ama yapmak zordur. Bir kişiye 5 dakika süre tanısanız. Bu binayı yok edebilir. Ama binayı yapmak için 50 işçinin en az 6 ay çalışması lazım dolayısıyla yıkmak, yakmak talan etmek, bunlar marifet değil marifet değil.Yeni yerler yapmak, insanlara iş, aş, ekmek sağlamak marifet. Ben burada çalışanlara ve sahiplerine teşekkür ediyorum. Kızıltepe’miz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” temennisinde bulundu.


 

İşyeri sahiplerinden Sadi Kerimoğlu ise, “5 ortaklı bir şirket kurduk. 5 ortakla Böyle bir alışveriş merkezini Kızıltepe’ye kazandırdık. Yaşanan olaylara rağmen Kızıltepe’ ye böyle bir tesis kazandırdık. Herhangi bir endişe de taşımıyoruz. Alışveriş merkezimizi yaklaşık bir milyon TL civarında, kendi sermayemiz ile kurduk.” dedi.  (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir