• DOLAR 32.504
  • EURO 34.768
  • ALTIN 2486.292
  • ...
SON DAKİKA
Süleyman Soylu, yaşananların sorumlusu Demirtaş`tır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Ak Parti Bitlis İl Başkanlığı binasında düzenlenen Danışma Meclisi Toplantısına katılan Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, burada partililere hitaben bir konuşma yaptı.

Soylu konuşmasında gezi olayları ile 6-7 Ekim olaylarının aynı olduğunu ifade ederek “Gezi olaylarının niçin bu ülkede bu insanın ve bu ülkenin geleceğinin başına çıkarılmışsa 6-7 Ekim olayları da aynısıdır. Burada sizlerle paylaşmak istiyorum. Cesede işkence olur mu? Dinimizde var mı bu? diye sordu.

Soylu, 6-7 Ekimde olaylarında arabayla insanların üstünden geçildiğini, ölen çocuğun kafasının üzerine taşla vurarak, sanki bir hıncı, bir kini ve öfkeyi yansıtarak bu ülkedeki insanların bugüne kadar geliştirdiği bir medeniyeti ortadan kaldırabilmek için bir tezgâh kurulduğunu ifade etti.

“6-7 Ekim olaylarının sorumlusu Selahattin Demirtaş’tır”
6-7 Ekim olaylarının sorumlusunun Selahattin Demirtaş’ın attığı Twitler ve yaptığı çağrılar olduğunu belirten Soylu, “Bir taraftan dükkânları ateşe vereceksiniz. Bir taraftan okulları kütüphaneleri tarumar edeceksiniz. Bir taraftan insanları ürküterek korkutacaksınız. Bunu çözüm sürecini istismar ederek yapacaksınız. Neymiş benim üzerime çok geliyor diyor. Kim diyor? Selahattin Demirtaş diyor. Peki sen twitleri atarken, o çağrıları yaparken, sokakları yangın yerine sokmaya çalışırken, hiçbir siyasi yetkilinin olmayacağı kadar bir sorumsuzluk ortaya koyarken bugünkü laflarını ve bugünkü düşüncelerini o gün hiç aklına getirmedin mi? İnsanları etnik kökenleri üzerinden, inançları üzerinden ve değerleri üzerinden tahrik edip sokağa dökmeye çalışırsanız bu topraklar bunun acısını yaşar ve daha öncede çok yaşadı.” dedi.

Konuşmasının devamında Ana Muhalefet partisi olan CHP’ye de yüklenen Soylu, zamanı gelecek Cumhuriyet Halk Partililer Kılıçdaroğlu’nun peşine teneke takacaklar. İfadesini kullandı.

Ak Parti Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz ise, PKK’nın Kürt sorunu diye bir derdinin olmadığını; Kürtlerin ise, PKK gibi bir dertlerinin olduğunu söyledi.

Danışma meclisi toplantısı daha sonra basına kapalı devam ederken, toplantıya Soylu’nun yanı sıra Ak Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici, Ak Parti Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, Ak Parti İl Başkanı Fatih Kadirioğlu, Tatvan, Ahlât ve Adilcevaz Belediye Başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

(Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir