• DOLAR 32.319
  • EURO 35.111
  • ALTIN 2308.957
  • ...
`Gencecik insanların vahşice katledildiğine tüm Türkiye şahit oldu`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR -  AK Parti İzmir Gençlik Kolları, 6-7 Ekim’de IŞİD’in Kobani saldırılarını bahane ederek, sokaklarda terör estiren PKK/HDP yandaşlarının vahşice katlettiği Yasin Börü ve diğer şehitler için basın açıklaması düzenledi. AK Partili gençler Konak meydanında 12.30’da toplandı.

‘Allah İçin Kurban Olmanın Adıdır Yasin’, ‘Yasin Börü, Seni Unutmayacağız’, ‘Elindeki Kurban Eti, Rabbine Hediyesiyle Gitti’, ‘Çünkü O Bir Berkin Değildi Ve Bu Yüzden Duyulmadı Ölüm Sesi’ yazılı pankartlar taşıyan grup, basın açıklamasından önce şehitler için dua etti.

Ardından basın açıklamasını AK Parti İzmir Gençlik Kolları Başkanı Bilal Kırkpınar okudu.

“Gencecik insanların vahşice katledildiğine tüm Türkiye şahit oldu”

Yasin Börü ve arkadaşlarının insanlık değerlerinin hiçe sayacak şekilde katledildiğini belirten Kırkpınar; “Bildiğiniz üzere 6-7 Ekim tarihlerinde mübarek Kurban bayramını idrak ettiğimiz o kutsal günlerde, Türkiye’yi Kobani bahanesiyle yakıp yıkan eşkiyaların 16 yaşındaki Yasin kardeşimizi ve arkadaşlarını şehit etmelerine hepimiz tanık olduk. Silahla saldırılan, bıçaklarla yaralanan, balkondan aşağı atılan, başı taşla ezilen ve öldür öldür zılgıtlarıyla gencecik insanların vahşice katledildiğine tüm Türkiye olarak şahit olduk. Tek suçu bir derneğin garibanlara kurban eti dağıtmak için düzenlediği organizasyonda yer alması olan 16 yaşındaki Yasin’i ve arkadaşlarını insanlık değerlerini hiçe sayacak şekilde katlettiler. Ellerinde sapan yoktu, molotof yoktu, tabanca yoktu. Onlar bayrak yakmıyorlardı. Bu çocukların sadece elinde fakirlere verilmek üzere dağıtılmakta olan kurban etleri vardı. Ama bununla da yetinmediler, 40 kişiyi öldürdüler, binlerce işyerini, okulu, dükkânı, evi yaktılar, yıktılar, yağmaladılar. Ambulansları, belediye otobüslerini, kan araçlarını kullanılamaz hale getirdiler. Milletin öz malına kastettiler” şeklinde konuştu.

“HDP’li siyasetçiler Çözüm Sürecini bitirmeye çalışıyor”

HDP’li siyasetçilerin taraftarlarını sokağa dökerek, Çözüm Sürecini bitirmeye çalıştığını vurgulayan Kırkpınar, şunları söyledi; “Türkiye’nin en önemli sorununun çözümünün arifesinde, kendisini çözümün tarafı olarak gören HDP’li siyasetçiler maalesef taraftarlarını sokağa dökerek Türkiye’ye yeni bir Kerbela yaşatmışlardır. Bu şiddetin sorumluluğu onlarındır. Ve ahlaklı bir şekilde tüm Türkiye kamuoyundan özür dilemeleri gerekmektedir. Ama herkesin beklediği gibi topu taca atıp, sorumluluklarını başkalarına yüklemek için çaba göstermektedirler. Çabaları nafiledir. Millet samimiyetsizliklerini ve şımarıklıklarını görmüştür.” 

“Yasin ve arkadaşları söz konusu olunca dut yemiş bülbüle döndünüz?”

Bilal Kırkpınar, Yasin Börü ve arkadaşlarının vahşice katledilmesine sessiz kalan kesimleri eleştirerek; “Bizler Türk-Kürt-Laz- Çerkez-Arap-Sünni-Alevi fark etmez hangi gruba bağlı olursa olsun, bu ülkenin gençlerini vahşetle, vahşilerle karşı karşıya bırakılmasına seyirci kalamayız. Ve sormak istiyoruz, Berkin Elvan da bizim evladımızdı, onun için ortalığı ayağa kaldıranlar hatta daha da ileri gidip onun ölümü üzerinden siyasi provokasyonlara kalkışanlar neden Yasin ve arkadaşları söz konusu olunca dut yemiş bülbüle döndünüz? Aynı hassasiyeti göstermiyorsunuz. Sizin yaptığınız acıları yarıştırmak, acılar arası hiyerarşi kurmak olmuyor mu? Böyle bir zihniyeti lanetliyoruz.” dedi.

“Kürt halkı ‘Artık Yeter’ dedi”

Yaşanan olaylara Kürt halkının ‘artık yeter’ dediğini ifade eden Kırkpınar; “Sizin uzantılarınızın gücü bu topraklara barışın gelmesini engelleyemeyecektir. Bu topraklarda yaşayan insanlara sizin kirli oyunlarınızı gördü. ‘Biz müzmin mağdurlarız ve yaptığımız her şey meşrudur’ şımarıklığınıza özellikle bölge halkı ‘êdi bese’ yani ‘yeter artık’ dedi. Bugünden sonra edebinizle siyaset yapın ve yaptığınız her sorumsuzluğun bu topraklara ölümden başka bir şey getirmediğini görün.” şeklinde konuştu.

Yapılan basın açıklamasından sonra Şehit Yasin Börü ve diğer şehitler için lokma dağıtıldı. (Muhammed Yıldız – İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir