• DOLAR 32.336
  • EURO 35.16
  • ALTIN 2306.15
  • ...
SON DAKİKA
`Anlı secdede olan Kürtlerden rahatsız oluyorlar`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - AK Parti Mardin İl Teşkilatı, Ekim Ayı İl Danışma Meclis Toplantısı’nı düzenledi. Mardin Artuklu Üniversitesi AKM Salonu’nda yapılan toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, Mardin milletvekilleri Muammer Güler, Gönül Bekin Şahkulubey, İl ve ilçe başkanları, yöneticiler ve partililer katıldı.

Toplantının açılışında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, Kobani bahanesiyle bölgede yaşanan olaylara değinerek “Amacın bin yıllık kardeşliği bozmaktır.” dedi.  

HDP’nin şiddet dilini terk etmesi gerektiğine işaret eden Gül, “HDP eğer bölge halkına siyaset alanı açmak istiyorsa başta genel başkanı Selhattin Demirtaş’ın bu süreçte sorumsuzca kullanmış olduğu sözlerinden ders alarak şiddet ve Vandalizm dilinden vazgeçmesi gerekiyor. Bugün HDP ve örgüt, bölge halkına 90’lı yılları yaşatmaya çalışmaktadır. Eline aldığı Molotof bombasını belediye binamıza, Kur’an Kursu’na, okula, kamu binalarına atıyor. Geçen hafta Van’daydım, Kızılay’ın 2 tane kan aracına Molotof bombası atılmış. Bu hangi insanlıkta yazıyor?” diye sordu.

HDP’nin anlı secdede olan Kürtlerden rahatsız olduğunu ifade eden Gül, “HDP, Kur’an okuyan, Bediüzzaman Sait Nursi’nin, Ahmedê Hani’nin, Selahaddin-i Eyyubi’nin yolundan giden Kürtlerden rahatsız oluyor. Diyarbakır’da kurban eti dağıtırken Yasin Börü kardeşimiz 3. kattan aşağı atılıp başı taşla eziliyor. Bunlar Kürt değil mi, bunlar annelerin evlatları değil mi? Bir tek siz mi nefes alıp veriyorsunuz? Kimsenin Kobani’yi bahane ederek vatandaşın huzuruna bozmaya hakkı yoktur.” dedi.

Eski İçişleri Bakanı ve Mardin Milletvekili Muammer Güler ise 6-7 Ekim tarihlerinde bölgede çok önemli gelişmeler yaşandığını ifade ederek, “15 ilde doğrudan 20 ilde dolaylı olarak başlatılan bu hareketin arkasında yatan sebepleri biliyoruz. Maalesef en çok zararı bu Mardin’e verdiler.” ifadelerini kullandı.

Toplantı yapılan açılış konuşmaların ardından basına kapalı olarak devam etti. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir