• DOLAR 32.365
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2325.366
  • ...
Doğadan rastgele toplanan mantarları tüketmeyin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ülke genelinde son günlerde yaşanan mantar zehirlenmelerine karşı pazar esnafını ve vatandaşları uyardı.

Sonbahar aylarında artan mantar zehirlenmeleri olaylarına karşı önlem almak amacıyla pazar yerlerinde denetlemelerde bulunan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, mantar satışı yapan pazar esnafına ve vatandaşlara uyarılarda bulundu. Doğada rastgele toplanan mantarların insan sağlığını ciddi tehlikeye soktuğunu söyleyen Edebali, “Son günlerde yaşanan ölümlü vakalar hepimizi çok üzdü. Bu tatsız olayların yaşanmaması için denetime tabi tutulmayan mantarlar halkımız tarafından tercih edilmesin” dedi.

“Çam mantarına dikkat! Kültür mantarı tercih edilsin”

Pazar yerlerinde mantar satıcılarını denetleyen Edebali, halk arasında ‘çam mantarı’ olarak bilinen mantarların satışı konusunda başta esnaf olmak üzere herkesin dikkatli olması gerektiğini söyledi. Edebali, mantarın insan için önemli besin kaynaklarından biri olduğunu belirterek “Halkımız tercihini ‘kültür mantarı’ olarak bilinen mantar çeşidinden kullansın. Sağlıksız koşullarda toplanan ve satılan mantarlar tüketilmesin. Biz de Yıldırım Belediyesi olarak yapılacak çalışmalarımızla halkın sağlığını tehdit edecek ürünlerin satılmasına izin vermeyeceğiz” diye konuştu. (Zeki Aras –İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir