• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bursa'da dev köpekbalığı yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Bursa Karacabey Boğazı'nda balıkçıların hamsi ağlarına takılan 4,5 metrelik Camgöz köpekbalığı vatandaşların ilgi odağı oldu. 673 kilo ağırlığındaki dev köpekbalığının, son 10 yılda yakalanan en büyük köpek balığı olduğu belirtildi.

Camgöz cinsi diye adlandırılan köpekbalığının kıyıdan 6 ile 8 mil uzakta yüzdüğünü bu nedenle insanlara zarar vermesinin söz konusu olmadığını dile getiren balığı yakalayan balıkçılardan Ömer Kocaman, son 10 yılda bu kadar büyük bir köpek balığının yakalanmadığını söyledi.

İstanbul Su Ürünleri Araştırma Bölümü'ne deney amaçlı verilecek olan dev köpek balığının özellikle ağzı ve dişleri görenleri hayrete düşürdü. Dev balığın testereyi andıran dişleri görenleri hayretler içinde bıraktı.

Vatandaşlar büyük ilgi gösterdiği köpek balığını cep telefonları ile görüntüledi. Bazı vatandaşlar ise köpek balığı ile hatıra fotoğraf çektirdi.

Hamsi ağlarına takılan dev köpek balığı Bursa’daki bir alışveriş merkezinin önünde sergilendi.

673 kilo ağırlığında
Balıkçı Ömer Kocaman, “Kocamanlar olarak yine kocaman bir köpek balığı daha yakaladık. Dün gece saat 03.30 civarlarında Karacabey Boğazı'nda hamsi ağlarına takıldı. Marmara’da sürekli görülen bir cins köpekbalığı. Bu balık Camgöz köpek balığı cinsinden. Ama bu boyutta uzun zamandır, özellikle 10 yıldır ilk defa bu boyutta rastlandı. Ortalama 673 kilo ağırlığında.” şeklinde konuştu.

Bu tür köpek balıklarının derin sularda yaşadığı için insanlara fazla zarar vermeyeceğini kaydeden Kocaman,  “Özellikle Marmara, Karadeniz ve Akdeniz’de de sürekli rastlanan bir cins. Bunu da büyük bir ihtimalle İstanbul Su Ürünleri Araştırma Bölümü'ne deney amaçlı hediye edeceğiz. Köpek balığı kanser hastalarına da yeni bir umut ışığı oldu. Onun için elimizden geldiğince yardımcı olacağız.” ifadelerini kullandı.


 

Camgöz cinsi köpekbalığı 4,5 metre uzunluğunda
Balığın yaklaşık 4,5 metre boyunda olduğunu belirten Kocaman, bu tür Camgöz balıkların en az 6 ve 8 mil uzaklıkta yüzdüklerinden dolayı insanlar için fazla tehlikeli olmadığını sözlerine ekledi.

Köpek balığını bu zamana kadar sadece televizyonda ve filmlerde gördüklerini söyleyen vatandaşlar ise, Camgözün çok büyük ve korkunç göründüğünü dile getirdi.  (Zeki Aras -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir