• DOLAR 32.331
  • EURO 35.11
  • ALTIN 2295.22
  • ...
SON DAKİKA
"İtfaiyenin yangına müdahale etmemesi kabul edilemez''
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Son zamanlarda çıkan olayları 2014 yılı dördüncü dönem yatırım toplantısında değerlendiren Muş Valisi Vedat Büyükersoy, yaşanan olaylarda, itfaiyenin bazı yerlerde yangınlara müdahale etmediğini söyledi.

Bölgede ve özellikle Muş'ta gelişen olaylardan duyduğu üzüntüyü dile getiren Vali Büyükersoy, "Keşke bu olaylar yaşanmasaydı, ancak yaşandı. Bunların tamiri kısa sürede yapılacaktır. Ancak bunların tamirinin yapılması elbette yapan kişi ve kişilerin suçsuz olduğu anlamına gelmez. Eninde sonunda bunları yapanlar yargının huzuruna çıkacak ve hesabını verecektir." dedi.

"Yangın söndürmeye gitmeyen sorumlu kişiler hesap verecek"
Muş'ta yaşanan olaylarda bazı yerlerde meydana gelen yangınlara itfaiyenin müdahale etmediğini ifade eden Büyükersoy, "Maalesef bazı belediyelerimizde yangın mahalline itfaiyenin gitmemesi gibi çok vahim bir durumla karşılaşılmıştır. Dünyanın hiçbir yerinde itfaiyecilerin yangına gitmediği görülmemiştir. İtfaiyecinin asli görevi; yangına gitmek, yangını söndürmektir. Yangını söndürmemesi kabul edilebilir bir şey değildir. Yangına gitmeyen başta itfaiyecinin ve sorumlu birim amirlerinin de bunun hesabını vermesi gerektiğini de sizlerle paylaşmak istiyorum." diye konuştu.

Yaklaşık 2 ay önce Muş'un Varto ilçesinde PKK/HDP yandaşları ile kolluk güçleri arasında yaşanan çatışmalarda, Varto Belediyesi itfaiyesinin yakılan bazı parti binaları ile Kur'an Kursu ve İlçe Müftülük binasında meydana gelen yangınlara müdahale etmemesiyle gündeme gelmişti. (M. Şirin Çağlayan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir