• DOLAR 32.567
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2491.533
  • ...
Yusuflarımızı Biz Mi Kuyuya Atıyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kur’an-ı Kerimdeki bütün kısalarda olduğu gibi Hz. Yusufun hayatından da kendimize ders çıkartmamız gerekir. Ve toplumumuza indirgememiz gerekir.
En güzel kıssalardan olan Hz. Yusufun hayatının kuyuya atılması olayı, günümüz Müslümanlarının en çok yaşadığı durumdur. Hz. Yusufu kim kuyuya attı, niçin kuyuya atıldı, ve günümüzde yusuf’larımız nasıl kuyuya atılıyor. Bunları biraz düşünelim.

Hz. Yusufu kuyuya atanlar kendi kardeşleri yani Hz. Yakup’un oğulları, Müslüman kardeşleriydiler.
Kardeşleri Hz. Yusuf’u kıskandıkları için kuyuya atılar ve ölüme bırakıp, unutmaya ve unutturmaya çalıştılar. Hz. Yakup’a yalan haber getirerek “yusuf kurtlar tarafından parçalanıp öldü.” Dediler.
Fakat Hz. Yakup buna hiç bir zaman inanmadı ve yusufunu hiçbir zaman unutmadı. Rabbinden hep yusufunu korumasını ve onu görmesini istedi...

Kısa bir hatırlatmadan sonra sizlere soruyorum.
Bizlerde yusufu Yani Müslüman kardeşimizi ölüme bırakıp yada onları unutup dertleriyle başbaşa bırakmayla dert olup Hz. Yusufun kardeşleri yani israil oğulları gibi Müslüman kardeşlerimizi karanlık kuyulara atmıyormuyuz.
Yada daha bilfiil kendimiz mi yusuflarımızı kuyuya atıyoruz.
Evet, gerçekten yusuflarımızı biz kendi ellerimizle kuyuya atıyoruz. Hatta kimsenin görmemesi ve duymaması için kuyunun ağzını dahi kapatıyoruz.

Fakat bunu unutmamamız gerekiyor ki hayat tekerrürden ibarettir. Bakarsın ki yusuf sabırla, Allah’ın yardımıyla Mısırın azizi olmuş, sanada kıtlık gelmiş; rezil ve zelil olmuşsun. Ve olmayada mahkumsun...
Yusufu kuyuya atan ve atmasına razı olan kardeşleri çoktur. Fakat yusufunu unutmayan, onlar için ağlamaktan gözleri kör olmuş Yakup ve Bünyamin topluluğu ise çok azdır. Mısır, Gazze, Türkiye ve dünyanın hemen hemen her yerinde bir gurup Müslümanın zulme maruz kalıp, diğer Müslümanların dilini yutmaları gibi...

Kıssalardan hisse çıkartıp aynı hatalara tekrar tekrar düşmeyelim. Ve artık yusuflarımızı o karanlık kuyulardan çıkartalım. Yada yusuflarımızı artık kuyulara atmayalım. Yoksa bir daha söyleyelim “hayat tekerrürden ibarettir.”
Kuyularda sabırla, namazla Allahın yardımını ve hükmünü bekleyen aziz yusuflara ve onları unutmayan gözü yaşlı Yakup ve Bünyaminlere selam olsun.
Selam ve dua ile...

Abdulkadir Arutay / Adıyaman (Kahta) - Yaş: 19

Bu haberler de ilginizi çekebilir