• DOLAR 32.354
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2322.886
  • ...
"Hicret, zulmün karşısında Hak'tan taraf olmaktır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Hicri yılbaşı münasebeti ile bir açıklama yapan Tarsus İlçe Müftüsü HAYRİ Erenay, Hicret'in Müslümanlar için bir milat ve dönüm noktası olduğunu ifade etti.

Hicretin Allah’ın haramlarından uzak durması olduğunu vurgulayan Müftü Erenay, “Hicret, bir hayat tarzıdır. Dünya durduğu müddetçe hak ile batıl, adalet ile zulüm, hayır ile şer, iyilik ile kötülük mücadelesinin devam edeceği bilinciyle yaşamaktır. Hicret, her durumda zulmün ve zalimin karşısında hak ve hakikatin tarafında yer almaktır. Her fırsatta daha iyinin, daha güzelin arayışı içinde olmaktır. Hiçbir zaman fani dünyanın aldatıcılığına kanmamaktır. Nefsin, heva ve arzuların tuzağına düşmeyerek Allah'ın haramlarından uzak durmaktır.” İfadelerini kullandı.

Hicret'in Müslümanlar için bir milat ve dönüm noktası olduğunu ifade eden Erenay, İslam tarihi ve medeniyetinde hicretin yüksek mana ve değerinin olduğunu, Müslümanların hem bireysel hem de toplumsal anlamda özgürlüklerine hicret sayesinde kavuştuklarını  belirtti. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir