• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Ağız ve diş sağlığı mobil aracı hizmete girdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 


ŞIRNAK- Şırnak Halk Sağlığı Müdürlüğü, sağlık hizmetlerine ulaşılabilirliğin zor olduğu yerlere ağız ve diş sağlığı mobil tarama aracı ile hizmet vermeye başladı.

Şırnak Halk Sağlığı Müdürü Dr.Muhsin Hayyam Elçi, Ağız ve Diş sağlığı mobil tarama aracının modifikasyon işlemlerinin tamamlandığını ve hizmete hazır hale geldiğini söyledi.

Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak, çok sayıda vatandaşa ulaşmayı hedeflediklerini dile getiren Elçi, “Sağlık hizmetlerinden yeteri ölçüde yararlanamayan, sağlık hizmetlerine ulaşılabilirliğin zor olduğu yerlere, bu hizmetlerin gezici sağlık araçları ile götürülmesi bir yöntem olarak kullanılmaktadır. Gezici ağız ve diş sağlığı aracımızın, program dahilinde hafta içi, mesai saatlerinde program dahilinde köylere gitmesi planlanmaktadır. Öğrencilere ve vatandaşlara koruyucu sağlık hizmetleri konusunda bilgi verilecek , diş çekimi, çocuk dişlerinde çürük koruyucu önlemlerin alınması ve diş taşı temizliği gibi tedaviler  uygulanabilecektir. Merkeze gidemeyen vatandaşlarımızın ayağına hizmeti götürmüş olacağız.”  ifadelerini kullandı.

Elçi, sağlık güvencesi olsun veya olmasın, tüm vatandaşlara ücretsiz hizmet verileceğini, yapılacak olan tarama ve tedavi hizmetleri, belde ve köylerden gelecek talepler dahilinde planlanarak, hizmetlerin devam edeceğini ve vatandaşın sağlıklı yaşam kalitesini artırmayı amaçladıklarını kaydetti.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir