• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
TkMM CHP Diyarbakır İl Başkanlığı'nı ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Türkiye Küçük Millet Meclisleri (TkMM) temsilcileri, Şanar Yurdatapan, İlhami Mısıroğlu,  Eyüphan Kaya ve misafir konukları eski Diyarbakır İnsan Hakları Derneği (İHD) Başkanı Muharrem Erbey Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Sayın’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Sayın ve partililer hazır bulundu.

Ziyaret esnasında TkMM temsilcilerinden Şanar Yurdatapan TkMM’nin yaptığı çalışmalardan ve ilkelerinden bahsederek “Bizim yaptığımız, o ildeki sivil toplum kuruluşlarını, siyasi parti yöneticilerini, sosyal kesimin dışlanmadığı diyalog grupları oluşturmaktır.  Tüm siyasi partilere eşit mesafeliyiz.  Biz her ayın İlk haftası 22 ilde toplantılar düzenliyoruz. Kimseyi davet etmiyoruz, çünkü biz sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerle ortak çalışma alanı oluşturmaktayız. Yani ev sahibi konumunda değiliz. Toplantılarımız Slâyt gösterisi ile başlar, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin ve Siyasi Parti yöneticilerinin konuşmasıyla devam eder. Herkese eşit süre verilmektedir.’’ ifadelerini kullandı.

“Amacımız taraflarla diyalog kurmaktır”

Ziyarette bulunan TkMM temsilcilerinden İlhami Mısıroğlu ise çeşitli illere ziyarette bulunduklarını belirterek, “İlla ki başka iller İle burası arasında çok büyük farklılıklar vardır. Çünkü Burası Diyarbakır. Sizin düşünlerinizi belirtmeniz bizim açımızdan çok önemli. Bunu bizler dışarıdan daha iyi gözlemliyoruz ve kaygılarınızı iyi anlıyoruz. Bu kaygıları ortadan kaldırmak için ortak masada yeni diyaloglar kurmaya çalışıyoruz. TkMM’nin en büyük amacı diyalog kurmaktır’’ şeklinde konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Sayın, kendilerinin sabah kalktıklarında ne olacağını kestiremediklerini belirterek, son günlerde Diyarbakır başta olmak üzere tüm bölgede estirilen saldırı furyasına ve olaylar esnasında katledilen insanlara vurgu yaptı.

Sayın, “ Her gün, her saat başı yeni olaylarla karşı karşıya kalıyoruz. Bayramda çıkan olaylarda 40 vatandaşımızı kaybettik, üzüntülüyüz’’ dedi.

Çözüm sürecinin bir yalandan ibaret olduğunu söyleyen Sayın, kendilerinin çözüm sürecine karşıymış gibi gösterildiğine dikkat çekerek, “Akil insanlar bizleri ziyarete geldiğinde onlara barış için elimizden geleni yapacağımızı söyledik. Bunu da siyasi kimliğimizi bir yere bırakarak söylüyorum. Halk gerilmeye başladı.  Bu süreç böyle devam ederse sonuçları düşünmek bizleri kaygılandırıyor.’’ diye konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir