• DOLAR 32.585
  • EURO 34.861
  • ALTIN 2495.217
  • ...
Rusya En Bilinen Hadis Kitabını da Yasakladı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rusya`da İslami yayınlarla ilgili sorunu çözmek ve kitaplara uygulanan yasadışı yasakları önlemek için uzmanlardan oluşacak bir komisyon oluşturulması için çalışmalara başlandı.
Ansar.Ru ajansına konuşan Rusya’daki kanaat önderleri, Sahih-i Buhari hadis kitabının yasadışı ilan edilmesinden sonra böyle karar aldıklarını bildirdi.

Ulyanovsk bölge Müslümanları Müftüsü Muhammed Baibikov, bin yıldan fazla süredir sadece Müslümanlar değil, İslam’ı araştıranlar tarafından da okunmakta olan Buhari kitabının yasaklanmasını saçmalık olarak değerlendirdi ve bu kitabın Kur`an-ı Kerim’den sonra Müslümanlar için ikinci önemli kaynak olduğunu söyledi.

Herhangi bir kitabin aşırı olup olmadığını değerlendirmek için İslam alimlerinden ve uzmanlardan oluşan bir komisyon oluşturulması fikrine Volgograd bölgesi Müslümanları lideri Abdullah Hacı Bat da destek verdi.

İslami kitapların yasaklanmasına Stavropol Müslümanlarının lideri Muhammed Rahimov da karşı çıktı. Rahimov, "Ben bir ilçe mahkemesinin, örneğin, Orenburg mahkemesinin İslami kitapları yasaklamasına, sonra ise bu yasağın hemen Rusya`nın bütünü için geçerli olmasına anlam veremiyorum” dedi.

Dünya Bülteni

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir