• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Antepfıstığı zararlılarına karşı ortak mücadele
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA-Antepfıstığı Pissilidi mücadelesinde GAP Bölgesindeki tarım paydaşlarını bir araya getirmek ve ortak çalışma grubu oluşturmak için bir toplantı gerçekleştirildi. Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Kahramanmaraş, Kilis ve Siirt illerini kapsayacak Ülkesel Proje çalışması ile ilgili  GAP Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü Müdürlüğüne bağlı GAP Tarımsal Eğitim Merkezinde toplantı gerçekleştirildi.

Yapılan toplantıya GAPTAEM Müdürü İbrahim H. Çetiner, GAPTAEM Müdür Yardımcısı Murat Tarini,  Antepfıstığı Araştırma İstasyonu Müdürü Doktor Nevzat Aslan, Gaziantep Fıstık Üreticileri Birliğinden Zir. Müh. Bülent Özdemir’in yanı sıra çeşitli üniversitelerden akademisyenler ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitki Sağlığı Daire Başkanlığı yetkilileri  katıldı.

Toplantının açılış bölümünde konuşan,  Antepfıstığı Araştırma İstasyonu Müdürü Doktor Nevzat Aslan,  Antepfıstığı’nda Psillidi mücadelesinde olanakların araştırılması amacı ile toplandıklarını belirterek , Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının  konu ile ilgili olarak ortak yürüteceği entegre bir proje düşünüldüğünü söyledi.

2012 yılında   Psillidi’den dolayı Antepfıstığında verimin çok düşük kaldığını ve mücadelenin başarısız olduğunu ifade eden Doktor Aslan,  2013 yılında yağışların bol olması ile birlikte Psillidi’nin görülmediğini, halk arasında karazeng denilen septoryamın görüldüğünü 2014 yılında ise tekrar Psillidi’nin lokal olarak görüldüğünü  ifade etti.  (Sedat Kuşulay-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir