• DOLAR 32.535
  • EURO 34.976
  • ALTIN 2443.002
  • ...
Büyükelçiler Dicle Üniversitesi'ni ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Finlandiya Büyükelçisi Nina Vaskunlahti, Lüksemburg Büyükelçisi Ekselans Arlette Conzemus, İrlanda Büyükelçisi Ekselans Kenneth Thompson ve Güneydoğu Genç İşadamları Derneği (GÜNGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Akbal’dan oluşan heyet Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç’ı makamında ziyaret etti.

Uzun süredir bu ziyareti gerçekleştirmek istediklerini söyleyen Finlandiya Büyükelçisi Nina Vaskunlahti, “Bölgeyi yakından tanımak istiyoruz. Daha önce Diyarbakır Valiliğini ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesini ziyaret ettik. Dicle Üniversitesini önemli bir eğitim kurumu olarak gördüğümüz için Dicle üniversitesini de tanımayı çok arzuladık.” dedi.

“65 Avrupa ülkesiyle Erasmus ve Mevlana değişim programları ile anlaşma sağladık”

Dicle Üniversitesi’nin geçmişi olan bir üniversite olduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, Dicle Üniversitesinin sadece Türkiye’ye veya kendi bölgesine değil, çevre ülkelere de eğitim ve sağlık alanında hizmet verdiğini söyledi.

Saraç, “Üniversitemizde 32 bin öğrenciye modern ve son teknolojik imkânlarla donatılmış ortamlarda eğitim imkânı sunuyoruz. 65 Avrupa ülkesiyle Erasmus ve Mevlana değişim programları ile anlaşma sağladık. 1500 yatak kapasitesinin yanı sıra 400’ün üzerinde üst düzey yoğun bakım ünitesine sahip tıp fakültesi hastaneleri ile komşu ülkelere de sağlık hizmeti veriyoruz. Sayısız konferans ve kongrelerle birçok alanda önemli kişileri burada ağırlıyoruz. Öğrencilerimiz de bu etkinliklerden faydalanarak her konuda özgürce bu etkinliklere dâhil olabiliyorlar.” dedi

Bölgemiz Yanlış Tanıtılıyor

Bölge hakkında yanlış bir algının söz konusu olduğunu ve bundan dolayı da rahatsız olduklarını dile getiren Saraç, “Basının her gün burada olay varmış gibi yansıtması bizleri çok rahatsız ediyor. Diyarbakır, Türkiye’nin tam bir mozaik hali durumundadır. Birçok etnik yapı bir arada yaşıyor” diyerek,  Diyarbakır’da halkın huzur içinde bir arada yaşadığını ifade etti.

Anlatılanlardan çok etkilendiklerini söyleyen Finlandiya Büyükelçisi Nina Vaskunlahti, Üniversitedeki eğitim ve öğrenciler konusunda merak ettikleri alanlarda sorular sorarak Dicle Üniversitesi’ni tanımaya çalıştılar.

Ziyaret, karşılıklı hediye takdimi ile sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir