• DOLAR 32.487
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2431.709
  • ...
`Kirli odaklara dikkat edilmeli`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK- HDP/PKK yandaşlarının 6-7 Ekimde özellikle bölgeyi kaos ortamına sürükleyen olay ve saldırıların sosyo ekonomik boyutunu değerlendirerek, olayların bir daha tekrarlanmaması temennisinde bulundular.

Şırnak’ta son yaşanan olaylarda ekonomik ve sosyal alanda büyük tahribatların meydana geldiğini belirten Şırnak Nuh Eğitim Der Başkanı Nurettin Tatar, bölgede halkla birlikte huzurlu bir yaşam istediklerini, işveren, çalışan ve esnafıyla tüm halkın refahın yüksek olmasını arzuladıklarını dile getirdi.

Masum gençleri öldürmek kimseye yarar sağlamaz”

HDP yetkililerine çağrıda bulunduklarını söyleyen Tatar ‘’IŞİD’in saldırılarını bahane edip IŞİD’ten daha zalimane şekilde insanları katletmek, özellikle kurban eti dağıtımından dönen masum gençleri öldürmek hiç kimseye yarar sağlamayacaktır. Bu vesile ile başta HDP ve uzantılarına çağrımız diyoruz ki artık yeter.! Halkın içine bu kadar fitne soktunuz, halkı bu kadar mağdur ettiniz, halkı bu kadar yalnızlaştırdınız, halkı adeta batıya çalışmaya mecbur ettiniz yeter artık gelin halkınızla beraber olun. Eğer halkınızı seviyorsanız, eğer halkınızla beraberseniz o zaman halkın refahı, mutluluğu, birliği için el birliği ile çalışalım bu halkı mutlu edelim bu halkın refah seviyesi yükselsin. Bu halkın okulları hastaneleri yakılmasın, yolları tahrip edilmesin, bu halkın varlıkları heder edilmesin.’’ifadelerine yer verdi.

Tatar, sözlerinin sonunda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, yakınlarına da sabrı cemil niyaz ettiklerini ifade ederek,’’Allah’tan dileğimiz, temennimiz bu nahoş vahşi olayların bir daha yaşanmamasıdır.” Temennisinde bulundu.

“Kardeşliğimizi hazmedemeyen kirli odaklar var”

Kobani olaylarının toplumun birlik, beraberlik ve kardeşliği hazmedemeyen çok kirli ellerin, kirli odakların oyunları olduğunu söyleyen Kültür Turizm ve Kalkınma Derneği Başkanı Cihan Birlik ise, tüm sivil toplum kuruluşlarının halkla iç içe olan bu birim kurumlarının kesinlikle halkla diyalog ve muhabbet içinde olması gerekir.  Bu kirli odakların oyunlarına gelmemiz gerekmektedir’’ şeklinde değerlendirmede bulundu.

“ Huzur iklimi için el ele verelim”

Olayların oluş biçimini doğru bulmadıklarını ifade eden Şırnak Toplumsal Çalışmalar Derneği Başkanı Ekrem Bayık da, daha meşru yollarla tepki koymak varken, işyerlerin ve kamu binalarına zarar vermekle herkesin büyük psikolojik ve maddi zararlar yaşadığını belirtti.

Çözüm sürecinin herkese düşen paylar olduğunu vurgulayan Bayık son olarak, “Millet olarak birey olarak hepimizin üzerinde vazife olan barış sürecine el birliğiyle katkı sağlamamızdır. Huzur ve barış ikliminin devamı için milletin el ele verip bunun devamını sağlaması adına elinden geleni yapmalıdır hepimizin üstüne düşen görev budur.” diye konuştu. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir