• DOLAR 32.375
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.621
  • ...
AGD'den Gulam Azam için taziye mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Batman Şube Başkanı Lokman Özkan, Bangladeş’te tutuklu bulunduğu cezaevinde vefat eden Cemaati İslami Teşkilatı Lideri Gulam Azam için taziye mesajı yayımladı.

Taziye mesajında Özkan, “Cemaati İslami Teşkilatının Lideri ve Merhum Başbakan Prof.Dr. Necmettin Erbakan’ın yakın arkadaşlarından olan Gulam Azam, Bangladeş’te tutuklu bulunduğu cezaevinde Hakka yürümüştür.  Allah cihadını ve şahadetini kabul eylesin. Merhum Azam’ın 92 yaşında olmasına ve solunum yetmezliği çekmesine karşın son dakikaya kadar tutukluluk halinin devam ettirilmesi kabul edilebilir değildir.  Bangladeş Hükümetinin tüm taleplere rağmen Merhum Azam’ın durumunu iyileştirmemesi bir insanlık ayıbıdır.  Gulam Azam’ın son dakikalarında hastaneye kaldırılması ve yapılan tıbbi müdahaleler göstermeliktir. Kaldı ki İslam coğrafyasının bütünlüğünü ve Müslümanların birliğini isteyen Azam’a yönelik suçlamalar ve tutukluluk hali de vicdanlarda yer bulmamıştır.” ifadelerini kullandı.

Merhum Azam’ın dönemin tanığı olduğunu söyleyen Özkan, “Biz inanıyoruz ki Merhum Gulam Azam’ın şahadeti O’nu ölümsüzleştirmiştir.  Şahadet şahitlik etmek, tanık olmaktır. Merhum Azam da tıpkı Merhum Erbakan Hocamız gibi içinde yaşadığı dönemin tanığıdır, şahididir. İçinde bulunduğu çağı en güzel şekilde okumuş ve bu okuyuşu en güzel bir mücahede ile taçlandırmıştır.” dedi. (Veysi Rüzgar-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir