• DOLAR 32.538
  • EURO 34.781
  • ALTIN 2491.849
  • ...
Batman'da "Meme Kanseri" hakkında bilgilendirildiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman’da 112 Acil Sağlık Hizmetleri Komuta Merkezi Toplantı Salonu’nda İl Sağlık Müdürlüğü ile Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde görevli bayan personele yönelik “Meme Kanseri” hakkında bilinçlendirme eğitimi verildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Vecheddin Acar, Meme kanserinin ülkemizde kadınlarda en sık görülen kanser türü olduğuna dikkat çekerek, “Erken evrede tespit edilmesi mümkün olan bu kanser ile mücadelede kadınların bilgilendirip, bilinçlendirilmesi önemlidir. Sağlık Bakanlığı Kanser Daire Başkanlığı tarafından 2004 yılından beri Ekim ayında Meme Kanseri Bilinçlendirme etkinlikleri her yıl olduğu gibi bu yıl da yurt genelinde düzenlenmektedir.” dedi.

Acar, bu çerçevede İl Sağlık Müdürlüğü ile Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde görevli tüm bayan personele yönelik “Meme Kanseri” eğitiminin verildiğini söyledi. Acar, “Halkın ve sağlık personellerinin “Meme Kanseri nedenleri, belirtileri, tarama, korunma ve erken tanı” konularında bilgilendirilmesi, farkındalıkların arttırılması çalışmaları ay ile sınırlı kalmadan yıl boyunca devam edecektir.” diye konuştu. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir