• DOLAR 32.57
  • EURO 34.911
  • ALTIN 2432.122
  • ...
Kars'ta çıkan çatışmada 3 PKK'li öldürüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KARS - Edinilen bilgilere göre, Kars’ın Kağızman ilçesi, Tuzla mevkiinde bulunan ve özel bir şirkete ait hidroelektrik santraline bir grup PKK üyesinin saldırdığı ihbarını alan jandarma olay yerine gitti. Santralin bulunduğu bölgede PKK’lilerin ateş açması sonucu çatışma çıktı. Çıkan çatışama da 3 PKK’li öldürüldü. Bir PKK’linin ise kaçtığı iddia edildi. Olay yerinden kaçtığı iddia edilen PKK’liyi yakalamak için askerin operasyon başlattığı bildirildi.

Olayla ilgi Kars Valiliğinden bir açıklama yayınlandı.

Yapılan açıklamada, son aylarda bölgedeki hidroelektrik santrallerine (HES) 6 kez saldırı gerçekleştirildiği belirtildi.

Valilik açılamasında, elektrik santraline yapılan saldırılar sonucunda 2 adet aracın ve santrallerin sistem odalarının yakıldığı, dizüstü bilgisayarını, çalışanların cep telefonlarını, şantiyeye misafir olarak gelen bir kişinin arabasının da gasp edildiği belirtildi.

Açıklamanın devamında, 23 Ekim günü saat 21.50 sıralarında bir gurup PKK’linin Altungedik köyü yakınlarında faaliyet gösteren elektrik santralinde bulunan araçları ve kulübeyi yakarak santrale ait araçlarla kaçarken devriyedeki Jandarma ile karşılaştığı ve dur ihtarına ateşle karşılık verilmesi sonucu çıkan çatışmada 3 PKK’linin öldürüldüğü belirtildi.

Çatışma sonrasında 4 kaleşnikof ile çok sayıda el bombası ele geçirildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir