• DOLAR 32.51
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2491.2
  • ...
İstanbul'da "sarı toz" alarmı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Başkonsolosluklara gönderilen mektupların içinden çıkan “sarı toz”  üzerine AFAD ekipleri, Almanya, Kanada ve Belçika Başkonsolosluklarında inceleme yapmaya başladı. Konsolosluk yetkilerinden alınan bilgiye göre, zarfı açan bir kişi doğrudan, aynı ortamda bulunan 6 kişi ise dolaylı olarak maddeye maruz kaldığı belirtildi.

Şüpheli “sarı toz” ile ilgili yazılı bir açıklama yapan AFAD, Kanada'nın İstanbul Başkonsolosluğu'nda açılan bir zarfın içinden sarı renkte toz maddesi çıkması üzerine AFAD Kimyasal, Biyolojik, Radyoloji ve Nükleer (KBRN) ekiplerinin hızla olaya müdahale ettiği kaydedildi.

AFAD, numunelerin güvenliği sağlandı
AFAD KBRN ekiplerinin, şüpheli zarfı prosedürlerine uygun olarak gerekli işlemlere tabi tuttuğuna dikkat çekilen açıklamada; "Zarfın açıldığı odanın havalandırma sistemi kapatılarak maddeyle temasa geçmiş olabilecek kişilerin kattan ayrılmamaları sağlandı, çapraz kontaminasyon engellendi. Başkonsolosluktan alınan bilgiye göre zarfı açan 1 kişi doğrudan, aynı ortamda bulunan 6 kişi ise dolaylı olarak maddeye maruz kaldı. Olay yerine ulaşan KBRN İlk Müdahale Ekipleri numune alma işlemini tamamladı, alan ve kişi dekontaminasyon işlemleri ise devam ediyor.

Olay yerinde hazır bulunan UMKE ekipleri, madde ile temasa geçmiş olabilecek kişilere gerekli tıbbi desteği sağlamaktadır. İstanbul İl AFAD KBRN ekibince alınan numunelerin güvenliği sağlandı ve Ankara'da Hıfzıssıhha laboratuvarlarında incelenmek üzere Sağlık Bakanlığı ekiplerine teslim edildi.” ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir