• DOLAR 32.504
  • EURO 34.58
  • ALTIN 2490.964
  • ...
Diyarbakır'dan ortak çağrı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Kurban bayramında kurban eti dağıtan Hür Dava Partisi üye ve gönüllülerine PKK/HDP’li çetelerce yapılan saldırılar sonrası yapılan açıklamalarla bölgenin gerilen havasını yumuşatmaya yönelik 15 STK ve siyasi parti bu gün ortak bir basın açıklaması düzenledi.

Açıklamada; Kobani  eylemlerinin bahane edilerek topluma yaşatılan olaylar sonrasında ortaya çıkan durumun 90’lı yılların acı tecrübelerini topluma tekrardan hatırlattığı vurgulanarak, “ Bizler aşağıda imzası bulunan sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler olarak aynı olayların tekrar yaşanmaması amacıyla HÜDA PAR ve DTK arasında bir dizi görüşme gerçekleştirdik ve halen de gerçekleştirmeye devam etmekteyiz.” ifadeleri kullanıldı.  

Arabulucu olarak yaptıkları görüşmelerde, iki tarafında sorunun tamamen çözümü yönünde irade sergiledikleri belirtilen açıklamada, görüşmelerin devam ettiği bir süreçte ülkenin farklı yerlerinde ve son olarak Bingöl Karlıova’da hedef gözeterek yapılan saldırıların kabul edilemez olduğu ifade edildi.

Açıklamada devamla; “Öncelikle saldırılarda yaşamlarını yitirenlere Allah’tan rahmet diliyoruz. Saldırılar kimden gelirse gelsin şiddetle kınıyor ve bu tarz saldırıları, biz kurumların çabası içinde bulunduğu görüşmelere karşı bir provokasyon olarak görüyoruz. Bundan sonra da meydana gelebilecek saldırıları yine provokasyon olarak göreceğimizi ifade ediyor ve tüm bu saldırıların karşısında olacağımızı deklere ediyoruz.” denildi.

Açıklamada son olarak; herkesin yaşanması muhtemel bu tür olayların karşısında durması gerektiği ve bu konuda daha hassas davranılması çağrısında bulunuldu. (İLKHA)

Basın açıklamasına destek veren STK ve Siyasi partiler.

AYDER

AZADİ HAREKETİ

DEVRİMCİ DEMOKRAT KÜRT DERNEĞİ

DİCLE FIRAT DİYALOG GRUBU

DİYANET-SEN

DİYARBAKIR ESNAF VE SANATKÂRLAR ODASI BİRLİĞİ

DİYARBAKIR TİCARET VE SANAYİ ODASI

DİYARBAKIR SANAYİCİ VE İŞ ADAMLARI DERNEĞİ

DOGÜNSİFED

İHD

KADEP

MAZLUMDER

ÖZGÜR-DER

ÖSP

ZEYTİNDALI BARIŞ PLATFORMU

Bu haberler de ilginizi çekebilir