• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Ceylanpınarlılar "Antep Deresi" için kalıcı çözüm istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Ceylanpınar Belediye tarafından 6 ay önce temizlenen Antep deresinin ikinci kez temizlemeye başlamasına, dere çevresinde yaşayan vatandaşlar geçici temizlik çözümünden ziyade, kalıcı çözüm istediklerini belirttiler.


 

Ceylanpınar’ın ortasından geçen, 5 kilometre uzunluğundaki Antep deresini, belediye ekipleri, iş makineleriyle temizleme ve ilaçlamaya başladı.

Antep Deresi’nde başlatılan çalışmalarda, dere yatağına indirilen küçük kepçelerle temizlik çalışmaları başlatıldı. Küçük kepçeler yardımıyla toplanan çöp ve çamur yığınları büyük kepçeler tarafından kamyonlara doldurularak çöp alanlarına taşınıyor. Temizlenen dere yatağı, daha sonra ilaçlama ekipleri tarafından ilaçlanıyor.

Derenin etrafında ikamet eden halk ise geçici çözümden ziyade kalıcı çözümler ile bu sorunun kökten halledilmesini istiyor.


 

“Antep deresi için kalıcı çözüm istiyorum”


Antep dersinin geçici temizleme işlemine karşı tepki gösteren Şehmuz K, “ Antep deresinde geçici temizlik yapılmasına karşıyım. Yıllardır bu beli aralıklarla temizlik yapılıp, masraf yapılacağına, kalıcı çözüm bulunmasını istiyoruz. Bir şekilde üstü kapatılabilir. Bu cevrede yaşayan tüm vatandaşlar eminim şikâyetçidir. Ama bunu dile getirmekten aciz kalıyorlar. Sizin aracılığınızla sesimizi yetkililere duyurmak istiyoruz. Ara ara yaptıkları peryodik temizlik çalışmalarını takdir ederken, kalıcı bir çözümün bulunmasını istiyorum.”  diyerek şikâyetlerini dile getirdi.


 

“Vatandaşlarımız dereyi temiz tutsun”


Ceylanpınar Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Daşkıran ise Antep deresi ıslah çalışmalarını yerinde inceleyerek, 6 ay içinde Antep deresini ikinci kez temizlediklerini ve bundan dolayı belediye olarak vatandaşlardan dereyi, ellerinden geldikçe temiz tutmalarını rica ediyoruz.” dedi. (Mustafa Kaynak – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir