• DOLAR 32.378
  • EURO 35.044
  • ALTIN 2326.038
  • ...
"Sağlık çalışanları iş güvencesine kavuşturulsun"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Kamu Dışı Aile Sağlığı Elemanı adı altında çalışanların huzursuzlukları had safhada olduğunu ifade eden Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün, kamu dışı personelinin, kurum içerisinde kadrolu personelin sahip olduğu özlük ve mali hakların neredeyse hiçbirinden faydalanamadığını belirtti.

Aynı ortamda aynı iş yapan personelin, kamu dışı ve kadrolu olarak ayrıldığına dikkat çeken Erözgün, " Aile Sağlığı Elemanlarına kadro verilerek Anayasa’nın 128. maddesinde belirtilen ve Anayasa mahkemesinin kararına uygun hale getirilmesi sağlanmalıdır. De facto durumuna gelen bu konu kadro verilerek yasalara uygun hale getirilmeli ve kamu görevlisi statüsü sağlanmalıdır." dedi.

Hükümetin sık sık, tüm sözleşmelileri kadroya alacağız diyerek aile sağlığı elemanlarına umut verdiğini ancak verilen sözlerin yerine getirilmediğini ifade eden Erözgün, şunları söyledi: "Kamu Dışı Aile Sağlığı Elemanı adı altında çalışanların artık tüm ayırımlardan uzak olmasını ve bu uygulamanın son bulmasını istiyoruz. Bu nedenle 657 sayılı kanun gereği sözleşmeli olarak istihdam edilen tüm personelin kadroya geçirilmesini ve devlete hizmet veren sağlık çalışanları olarak eleman değil sağlık personeli sıfatında yer almasını istiyoruz.

ASM’lerde aile hekimleriyle birlikte hizmet veren hemşire, ebe, sağlık memuru, ATT gibi sağlık çalışanlarının, mesleki unvanları olmadan “eleman” olarak adlandırılması bu çalışanların mesleki itibarlarını koruyan unvanlarını kullanmalarının engellenmesi doğru değil.

Aile Hekimliği sistemi içinde çalıştırılan sağlık çalışanları İş güvencesine ve iş huzuruna kavuşturulmalıdır."  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir