• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Son kullanım tarihi geçmiş gıdalar imha edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Şanlıurfa merkez Haliliye ilçe Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı  ekipler, bir markette yaptığı denetimde, halk sağlığına tehdit oluşturacak, son kullanım tarihi geçmiş gıdalar ele geçirdi. Zabıtalar, tespit ettikleri ürünleri yakarak imha ederken işyeri sahibi hakkında ise, cezai işlem uygulandı.

Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, 'Sağlıksız gıdaların satışını engellemek' için yapmış olduğu çalışmalar kapsamında, Yenişehir Mahallesi'ndeki bir markette denetim yaptı.

Yapılan denetimlerde, çocukların en çok tükettiği gıdaların başında gelen, 378 adet cips ile 17 bardak ayranın, son kullanım tarihinin geçtiği belirlendi. Zabıtalar sağlıksız gıda ürünlerine el koyup işyeri sahibi hakkında "Kabahatler Kanunu" kapsamında cezai işlem uyguladı. El konulan malzemeler ise, zabıta ekiplerinin gözetiminde yakılarak imha edildi.

Haliliye Belediyesi Zabıta Müdürü İsmail Usanmaz, halkın sağlığını tehdit edecek olan gıdaların satışının engellenmesi için çalışmalarını sıklaştırdıklarını söyledi. (Sedat Kuşulay-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir