• DOLAR 32.57
  • EURO 35.042
  • ALTIN 2429.3
  • ...
Mardin İl Müftüsü Coşkun'dan Hicri Yılbaşı açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Muharrem ayına gireceğimiz şu günlerde Muharrem ayı ve aşure hakkında bilgi veren Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Cumartesi günü başlayacak olan Muharrem ayının iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Müftü Coşkun, “Cumartesi 1 Muharrem 1436. hicri yılıdır. Efendimizin Mekke’den Medine’ye hicreti esas alınarak Hz. Ömer döneminde hicri takvim uygulaması başlamış ve muharrem ayının özelliklerinden dolayı muharrem ayı hicri birinci ay olarak kabul edilmiştir.” dedi.

Hicretin önemine dikkat çeken Coşkun, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “İnsanlığa barış, huzur ve mutluluk sunmak üzere gönderilmiş olan yüce dinimiz İslam’ı tebliğle görevlendirilen sevgili peygamberimiz ve Ona inananlar Mekke’de zulme, haksızlığa, hakarete, baskıya ve işkenceye maruz kalmışlardı. Vahye dayalı bir ümmet bilinci oluşturabilmek amacıyla Mekke’deki Müslümanlar tüm zorluk ve baskılara rağmen zihinlerde ve kalp­lerde gerçek manada hicreti oluşturduktan sonra Habeşistan’a, Taif’e ve ardından da Medine’ ye hicret etmişlerdir. Önümüzdeki Cumartesi günü Muharrem ayının birinci günü olup, Peygamberimizin Medine’ye hicretinin 1436’ıncı yıl dönümüdür. İslam tarihinde ve peygamber (sav)’in hayatındaki en önemli olaylardan biri hiç şüphesiz hicret olayıdır. Asrın getirdiği sıkıntı ve problemlerle kararan kalplerimizi, hicretle başlayan ve yeşeren insani ve İslami değerlerle yeniden ihya edelim. Peygamberimiz (sav)’in ‘Hakiki hicret kötülükleri terk etmektir’ hadisini hatırlayarak gerçek hicretin; tüm haramlardan uzaklaşarak sevgi ve ibadetle bütünleşen samimi ve şuurlu bir kullukta olduğunu unutmayalım. Bu vesileyle hicri yılbaşının bize ve bütün İslam âlemine huzur ve saadet getirmesini diliyorum.” (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir