• DOLAR 32.589
  • EURO 34.868
  • ALTIN 2496.886
  • ...
Türkiye genelinde hava durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK – Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Marmara, Ege, Batı ve Orta Akdeniz, İç Anadolu`nun batısı, Batı ve Orta Karadeniz, Adana, Osmaniye, Nevşehir ve Yozgat çevreleri ile Hatay`ın kıyı kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Batı Akdeniz kıyıları, Isparta, Aydın, Muğla çevreleri ile Burdur’un güney ve doğu kesimlerinde kuvvetli, Antalya çevrelerinde yer yer aşırı olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının kuzeybatı kesimlerde 4 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu`nun batı kesimlerinde kuvvetli (30-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

Bölgelerde hava:

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu; doğusu ile zamanla bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri ile zamanla bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Aydın ve Muğla çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; güney yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu; Batı ve Orta Akdeniz, Adana ve Osmaniye çevreleri ile Hatay`ın kıyı kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Batı Akdeniz kıyıları, Isparta çevreleri ile Burdur`un güney ve doğusunda kuvvetli, Antalya merkez ve doğu ilçelerinde yer yer aşırı olması bekleniyor. Rüzgarın; Batı Akdeniz`de güney yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu; bu gece saatlerinden itibaren batısı ile zamanla Nevşehir ve Yozgat çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu; batı kesimleri ile zamanla bölge genelinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı, yer yer çok bulutlu; öğle saatlerinden sonra Orta Karadeniz`in sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Parçalı, yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, batı kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde hava nasıl olacak?

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu; aralıklı sağanak yağışlı 11/16

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu; öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı 14/21

İZMİR: Kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 14/20

ADANA: Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 15/23

DİYARBAKIR: Parçalı ve az bulutlu 8/22

ŞANLIURFA: Parçalı bulutlu 11/22

BATMAN: Parçalı ve az bulutlu 8/24

VAN: Parçalı bulutlu 4/15 (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir