• DOLAR 32.564
  • EURO 34.877
  • ALTIN 2432.08
  • ...
Kızıltepe Devlet Hastanesinde organ bağışı için etkinlik
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- Kızıltepe ilçesindeki Devlet Hastanesi konferans salonunda organ bağışı için yapılan etkinlikte Kızıltepe Devlet Hastanesi Baştabibi KBB Uzmanı Dr. Aydın Cevheroğl ve hastane çalışanları, organ bağışı  yaparak kampanyaya  destek verdi.

Kızıltepe Devlet Hastanesi Baştabibi KBB Uzmanı Dr. Aydın Cevheroğlu konu ile ilgili yaptığı  açıklamada şunları söyledi;
“ Bu programa katılan herkese teşekkür ediyorum. Bu katılım beni duygulandırdı. Organ bağışı konusunda insanlar çekinceli davranıyorlar. Nüfusumuzun yüzde 90’ı Müslüman olmasına rağmen, bir organımızı bağışladığımız zaman, sanki öbür dünyaya eksik olarak gidecekmiş gibi bir algı oluşuyor.İnsanlar hep kaygı duymuşlar, bu çok açık. Aslında 1980’den itibaren diyanetin yayınlamış olduğu bir kanun tasarısına göre, organ bağışının özendirilmesi için ve hakikaten Kur’an-ı Kerim’de Maide suresinin 32. Ayetinde şöyle deniliyor. Bir insana hayat veren kişi bütün insanlara hayat vermiş gibi sevap işlemiş oluyor.” şeklinde konuştu.

Organların bağışlamanın  bazı insanlara hayat vermesine vesile olduğu ve bizleri öbür dünyada sevindireceğine dikkat çeken Baştabib Cevheroğlu, “ Böyle bir şeyi herkesin canı gönülden desteklemesi lazımdır. 1989’larda yaklaşık yüz bin böbrek nakli yapılırken, şu anda tüm dünyada yaklaşık bir milyonun üzerinde böbrek nakilleri, bunu takiben karaciğer nakli ve 1967’den itibaren, kalp nakilleri yapılmaya başlandı. Hepimizin gurur duyduğu artık Türkiye’de, Antalya’da artık 10’lara yaklaşan yüz nakilleri yapılmaya başlandı. Bunlar bizi gururlandırıyor. Bunların olması ve teşvik edilmesi ve herkesin bu konuda duyarlı olmasını diliyoruz.Hakikaten toprağa gidecek, mezara gidecek organlarımızın, bazı insanlara hayat vermesi, hepimizi öbür dünyada bile mutlu edecektir. Herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet  ediyorum. ” dedi.

Karaciğer nakli olan Ahmet Koçhan ise, “ 2004 yılında kızım bana karaciğerini verdi. Nakil yapıldı. Sedye üzerinde İzmir’e gittim. Doktorlar benden ümit kesmişlerdi.  Çok şükür şu anda iyiyim. Organ nakli konusunda insanlarımız duyarlı olsunlar.” şeklinde konuştu.   (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir