• DOLAR 32.382
  • EURO 35.117
  • ALTIN 2326.289
  • ...
İzmit  C tipi cezaevinde isyan
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİT- İzmit Kuruçeşme'de bulunan C Tipi cezaevinin 5. koğuşunda bulunan yaklaşık 30 kişilik mahkum grubu koğuşlarındaki yorganları yakarak isyan çıkarttı. İsyan çıkartan mahkumlar yangının ardından cezaevinin çatısına çıkarak bayrak açtı. 


İtfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek kontrol altına aldıktan sonra mahkumlar çatıdan inerek yeniden ikinci bir yangın çıkarttı. Mahkumlara henüz müdahale edilmezken çevre illerden takviye güvenlik güçlerinin olay yerine   sevk edildiği öğrenildi.

İkinci yangını çıkarttıktan sonra çatıya tekrar  çıkan mahkumların güvenlik güçlerine ve itfaiyeye kiremit attığı ve  yangının söndürülmesini  engellemek için sıkılan suyun önüne geçerek,  sık sık 'Allahuekber', 'Ya Allah bismillah'  şeklinde  tekbir getirdi. 

İtfaiyenin yangına  müdahalesi  sürerken, güvenlik güçlerinin mahkumları ikna çabalarının sürdüğü bildirildi.

Cezaevinin giriş kapısında olağanüstü güvenlik önlemleri alınırken, yaklaşık 200 mahkum yakınının, haber alabilmek için cezaevi kapısının önündeki   bekleyişi devam ediyor.

Yetkililerden mahkum yakınlarına  yönelik  henüz  bir açıklama gelmezken,   isyanın af  isteyen bir grup mahkum tarafından çıkartıldığı ileri sürüldü.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir