• DOLAR 32.525
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2421.415
  • ...
Metiner`den Altan Tan`a Sert Çıkış: PKK Jitem Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti`nin Kürt milletvekillerine çözüm süreci için ortaya iradelerini koymaları yönünde çağrı yapan HDP`li Altan Tan`a cevap veren Mehmet Metiner, PKK`nın bölgede silah gücüyle nasıl bir iktidar kurduğunu gözler önüne serdi.

AK Partili Mehmet Metiner, "PKK`lı olmayan vatandaşlarımızın bölgede seyahat özgürlüğünün bile kalmadığını görmüyor mu bu beyefendi. PKK`nın silah marifetiyle herkesi susturmaya kalkıştığını görmüyor mu beyefendi? Hangi iradeden bahsediyor ya. Kendisini irade sahibi olarak görüyorsa PKK`nın silahlarla elde etmiş olduğu baskıya ve zulme başkaldırmaya çağırıyorum kendisini." dedi.

PKK BÖLGENİN JİTEM`İ OLDU
Metiner, şöyle devam etti: "AK Partili vekillerin iradesini sorgulamak onun boyunu aşar. Boyu uzun olabilir ama çok daha uzun boya ihtiyaç var. Onun boyunu aşar. AK Partili vekilleri irade koymaya çağırmasın. Bizim aslan gibi, mangal gibi yüreğimiz var. Biz çözüm sürecine kefenimizi üstümüzde taşıyarak girdik." Bölgenin JİTEM`inin artık PKK olduğunu sözlerine ekleyen Metiner, Altan Tan`ı PKK`ya karşı laf söylemeye davet etti.

TAN: BUGÜN KONUŞMA ZAMANIDIR
AK Parti içindeki Kürt asıllı milletvekillerin bugün iradelerini ortaya koyması gerektiğini ifade eden Altan Tan, dün Meclis`te düzenlediği basın toplantısında bir çağrıda bulunarak "Tarih önünde, millet önünde, vicdanlar nezdinde hepsinden de önemlisi Cenab-ı Allah`ın adaletinin önünde `ben üzerime düşeni yaptım` diyebilmek için bugün konuşma zamanıdır." demişti.

CİHAN

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir