• DOLAR 32.602
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2506.638
  • ...
Çözüm Süreci Cinayet Sürecine Dönüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haber Merkezi/İstansbul

Çözüm sürecinin başlamasından sonra PKK’nin yaptığı baskı ve tehditler görmezden gelindiği için PKK-HDP çeteleri Kurban Bayram’ının 4. Gününde kendileri dışında olmayan Kürt halkına yönelik adeta bir savaş başlattı. Kobani bahanesiyle sokakları ateşe veren gözü dönmüş caniler başta Diyarbakır olmak üzere, Mardin, Adana, Van, Bingöl ve birçok ilde Müslüman halka saldırdı. Saldırılarda 13 kişi Müslüman olduğu için PKK-HDP çeteleri tarafından vahşice şehit edildi. PKK’nın bu vahşi cinayetleri işlemesi, çözüm süreci cinayet sürecine dönüştü şeklinde yorumlandı.

PKK’DEN HAİN PUSU
Bingöl Karlıova’da işe gitmek içinde evinden çıkan 4 çocuk babası HÜDA PAR üyesi Fethi Yalçın (35) bir araçtan açılan ateş sonucu şehit oldu. Saldırının daha önce Şehid Yalçın’ı tehdit eden PKK tarafından yapıldığı ifade ediliyor. Sosyal medyada bazı PKK hesapları saldırıyı kendilerinin yaptıklarını itiraf etti. Bu hesaplardan atılan mesajlarda şehit edilen HÜDA PAR üyesi Fethi Yalçın’ın cinayetini meşru göstermek için, “Bu sabah Kanireş/Karlıova’da IŞİD ve TC’nin Kuzey Kürdistan’da taşeronluğunu yapan partinin üyesi Fethi Yalçın silahla vurularak öldürüldü. Fethi Yalçın; 9 Ekim’de silahla yaralanan ve önceki gün ölen Cengiz Tiryaki’den sonra Kanireş’te öldürülen ikinci IŞİD’çi” şeklinde mesajlar atıldı.

ŞEHİT 4 ÇOCUK BABASIYDI
Kale Mahallesi’ndeki evinden çıkan Yalçın (35) plakası öğrenilemeyen bir araçtan açılan ateş sonucu ağır yaralandı. Karlıova Devlet Hastanesi`ne kaldırılan Yalçın’ın, yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit olduğu bildirildi. HÜDA PAR üyesi olan Yalçın’ın 2’si kız 2’si erkek olmak üzere 4 çocuk babası olduğu öğrenildi. Yalçın’ın cenazesi, otopsi yapılmak üzere Malatya’ya adli tıpa gönderildi. Dava arkadaşları tarafından Malatya’da karşılanan Yalçın’ın cenazesi otopsinin ardından şehir mezarlığına götürülerek yıkandı. Malatya şehir mezarlığı morgunda bekletilen Yalçın’ın cenazesi, gece geç saatlerde Bingöl’e gönderilerek memleketi Karlıova’da toprağa verildi.

HAİN BİR SALDIRI SONUCU KARDEŞİMİZİ VURDULAR
HÜDA PAR Karlıova İlçe Başkanı Yavuz Bingöl, yaptığı açıklamada saldırının nasıl yapıldığını açıkladı. Bingöl, “Kardeşimiz sabah evinden işine gidiyordu. Evden çıktıktan sonra beyaz renkli, plakasız bir araba, mahallede bulunan bir iki kişiye Fethi’nin evi nerede diye soruyor, komşuları evi tarif ediyor. Araba, Fethi’nin evine geliyor, Fethi’nin hanımına onun nerede olduğunu soruyor, hanımı evde olmadığını söylüyor; kendisini arayıp iki kişi seni sordu, diyor. O da kim olduklarını öğrenmek için geri dönüyor. Geldiğinde o araç kendisine yanaşıyor ve orada kendisine ateş açılıyor. Kardeşimiz yapılan bu hain saldırı sonucu orada şehit oluyor” diye konuştu.

Cesaret timsali şehid  Cengiz ebediyete uğurlandı

Bingöl`ün Karlıova ilçesinde PKK`lilerce evi taranarak şehid edilen HÜDA PAR üyesi Cengiz Tiryaki, dava arkadaşları tarafından tekbirler eşliğinde ebediyete uğurlandı.

Bingöl Karlıova`ya bağlı Serpmekaya (Alpiran) köyünde PKK tarafından evi taranarak ağır yaralandıktan sonra tedavi gördüğü Malatya Araştırma Hastanesi’nde şehid düşen HÜDA PAR üyesi Cengiz Tiryaki, dava arkadaşlarından oluşan binlerce kişi tarafından tekbirler eşliğinde ebediyete uğurlandı. Malatya’dan sevenleri ve dava arkadaşları tarafından cenazesi alınan Tiryaki, Karlıova’ya bağlı Serpmekaya (Alpiran) köyüne yüzlerce araçtan oluşan bir konvoyla getirildi. Köy camisinin bahçesinde binlerce dava arkadaşının katılımıyla Tiryaki’nin cenaze namazı kılındı. Dava arkadaşları tarafından omuzlara alınan Tiryaki`nin cenazesi, “Kahrolsun PKK, Biji Hizbullah” sloganları ve tekbirler ve salâvatlar eşliğinde mezarlığa getirildi.

ŞEHİDİMİZİN ŞAHADETİNİ TEBRİK EDİYORUZ
Mezarlıkta bir konuşma yapan Bölge Âlimlerinden Molla Sahap Korkutata, “Şehidimizin şahadetini tebrik ediyoruz. Hayırlı olsun. Ümmetin uyanışına birliğine ve dirliğine vesile olsun” dedi. Korkutata, “Kur’an’da Rabbimiz, ‘Allah yolunda ölenlere ölü demeyiniz, bilakis onlar diridirler, fakat siz anlayamazsınız’ buyuruyor. Allah yolunda bir insan şehit olur, bin insan yerine gelir. İslam ve Müslümanlar şehidine sahip çıkacaktır. İslam davası dışındaki davalar için ölenler, şehit değildir. Kimi batıl davalar, bunları kendilerine malzeme olarak kullanır. İslam dışında bulunan davalar, hem dünyada hem de ahrette kaybedeceklerdir.” ifadelerini kullandı.

KÂFİRLER İSTEMESELER DE ALLAH NURUNU TAMAMLAYACAKTIR
Cengiz Tiryaki’nin herkes tarafından sevildiğini belirten Korkutata, “Şehidimizi soruyoruz. Kime ne zararı vardı? Ne diye bu ona reva görüldü? Biz şunu biliyoruz ki, yaşantısı ve tek gayesi İslam’ı, dinini yaşamasıydı. Herkes tarafından bu şekilde biliniyordu. Onun Müslümanlığı birilerini rahatsız etti. Ey İslam ve Kur’an’dan rahatsız olanlar; sizler batıl inancınıza göre tek tip insan mı istiyorsunuz? Bunu geçmişte de gördük. Bu şekil hareket edenler, hüsrana uğrayacaklardır. O kâfirler; istemeseler de Allah nurunu tamamlayacaktır elbette” şeklinde konuştu.

CESARET TİMSALİYDİ
Cesaret, fedakârlık ve saygılı kişiliğiyle bilinen Cengiz Tiryaki, Karlıova ilçesinde sevilen ve değer verilen biriydi. Köyünde hayvancılık işiyle uğraşan Tiryaki, ailesi ve kardeşlerine de bakmakla yükümlüydü. Fedakârlığıyla bilinen Tiryaki, 2014 yerel seçimlerinden sonra BDP’ye oy vermediğinden dolayı hedef haline gelmişti. PKK, BDP`ye oy vermediği için Tiryaki`den köyü terk etmesini istemişti. Bu duruma direnen Tiryaki, daha sonra eli silahlı PKK`liler tarafından evinde tehdit edilmişti. Hakaretleri kabullenmeyen Tiryaki misliyle karşılık vermiş ve evini köyden taşımayacağını belirterek, “Kimi kimin köyünde kovuyorsunuz?” karşılığını vermişti.

9 Ekim Perşembe gecesi Cengiz Tiryaki’nin evi yaklaşık 10 kişilik bir PKK çetesi tarafından sarıldı. Tiryaki`den dışarı çıkmasını isteyen PKK`li grup, kardeşinin de ellerinde olduğunu belirterek dışarı çıkmaması durumunda evi çocuklarla beraber bombalayacakları tehdidinde bulundu. PKK`li saldırganlar daha sonra kapıyı açan Tiryaki’yi uzun namlulu silahlarla tarayarak köyden kaçtı.

Kardeşleri tarafından Karlıova Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Tiryaki, yapılan ilk müdahaleden sonra Bingöl Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ameliyat edilen Tiryaki, ameliyatın başarısız geçmesi ve durumunun ağırlaşması sonucu Malatya Tıp Fakültesi’ne kaldırıldı. Burada iç kanamadan dolayı tekrar ameliyata alınan Tiryaki, 20 Ekim Pazartesi günü ruhunu Rahman’a teslim etti.

Allah rahmet eylesin...

PKK 65 yaşındaki bir  Müslümanı katletti

Kobani bahanesiyle tüm Müslümanları hedefine koyan PKK/HDP`li çeteler Van’da Akabe Vakfı Üyesi bir Müslümanı katletti. PKK çetelerinin gençlik yapılanması olan YGD-H’nin üstlendiği saldırı sonrası 2 kişi tutuklandı

PKK/HDP’li çetelerin, Kobani bahanesiyle Doğu ve Güneydoğu’nun birçok ilinde eş zamanlı olarak Müslüman Kürtlere yönelik başlatılan saldırılar devam ediyor. Çeteler Van’da Akabe Vakfı Üyesi 65 yaşındaki Muhammed Latif Şener’i şehit etti. Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Şener’in yakınları, kendisinin sürekli olarak PKK/HDP’lilerle arasının bozuk olduğunu ve sürekli olarak çevresine İslam’ı anlattığı için PKK/HDP’li çeteler tarafından tehdit edildiğini söyledi.

“ARKADAN KALLEŞÇE ŞEHİT ETTİLER”
Şener’in İslami aile yapısının çevresindeki PKK’lileri rahatsız ettiğini söyleyen yakınları, “Sürekli onlarla tartışırdı. Rahmetlinin damadı da İslam için şehit olmuş olması PKK/HDP’li çeteleri çok rahatsız ediyordu. Bundan dolayı kendisini de sürekli olarak tehdit ediyorlardı. Ancak bu kadar alçalacakları, 65 yaşındaki bir pirifâniyi arkadan yanaşarak kalleşçe katledeceklerini hiç düşünememiştik” İfadelerini kullandılar.

İSLAMİ KİMLİĞİNDEN DOLAYI ŞEHİT EDİLDİ
Şehit Muhammed Latif Şener’in oğlu Müslim Şener Rehber TV’ye katıldığı bir programda, babasının sırf İslam’dan dolayı, namaz kıldığı için insanlara güzelliği anlattığı için şehit edildiğini söyledi. Şener, “Babam esnaftır. Bu olaylardan dolayı arabasını işe götürmüyordu. Sokak uzun olduğu için babam kısa bir yoldan eve gelmeye çalıştı. Arkasından kendisine yanaşan PKK’li kişiler tarafından vuruldu. Ensesinden tek kurşunla vurularak şehit edildi” dedi. Çevresine İslam’ı anlattığı için PKK/HDP’li çeteler tarafından defalarca babasının tehdit edildiğini ifade eden Şener, “Babam zalimlere karşıydı, mazlumlardan yanaydı. 20 senedir esnaftır. Kendi bölgesinde hep mazlumlardan yanaydı. Zalim çetelere karşı İslam’ın güzelliklerini anlatıyordu. İslam’ın hayrını, bereketini anlatıyordu. Bundan dolayı sokak çeteleri bunu hazmedemiyordu. Birkaç defa tehdit edildi. İslam’dan dolayı, namaz kıldığı için insanlara güzelliği anlattığı için bu yola başvurdular” şeklinde konuştu.

HDP/PKK ÇETELERİ SALDIRIYI ÜSTLENDİ
PKK/HDP’li çeteler dün akşam saatlerinde Van’ da bir Müslümana yönelik yaptıkları saldırıyı sosyal medya üzerinden paylaştıkları mesajlarla üstelendiler.

KATİLLERİ YAKALANDI
Van`ın Tuşba ilçesinde İslami kimliğinden dolayı PKK`lilerce katledilen M. Latif Şener`in katilleri yakalandı. Eli kanlı katiller cinayeti PKK’nin talimatı ile gerçekleştirdiklerini itiraf etti. Emniyet Müdürlüğü Basın ve Halkla ilişkiler Büro Amirliğinden yapılan yazılı basın açıklamasında, “17 Ekim günü İlimiz Tuşba İlçesi Yalı Mahallesi’nde Mehmet Latif Şener isimli şahsın, terör amaçlı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybetmesi üzerine, İl Emniyet Müdürlüğümüz görevlileri tarafından yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, cinayeti gerçekleştirdiği tespit edilen H.K ve M.C. isimli şahıslar, 18 Ekim günü bir araç içerisinde yanlarında bulunan M.B. ve Ö.K. ile birlikte yakalanarak gözaltına alınmışlardır” denildi.

PKK TALİMATI İLE SALDIRMIŞLAR
Açıklama, cinayeti işleyenlerin suçlarını itiraf ettikleri belirtilerek, “Mehmet Latif Şener`i tabanca ile öldürdüklerini itiraf eden şahıslar, eylemi PKK’nın talimatı ile gerçekleştirdiklerini ifadelerinde belirtmişlerdir. Söz konusu şahısların göstermiş oldukları yerlerde; 2 adet Kalaşnikof piyade tüfeği, 1 adet Uzi marka makineli tabanca, terör eyleminde kullanıldığı tespit edilen 9 mm çapında 1 adet tabanca, bu silahlara ait 9 adet şarjör ile 233 adet fişek ve 1 adet boş kovan ele geçirilmiştir” ifadelerine yer verildi. Sorguları tamamlanan H.K. ve M.C. isimli şahısların cinayet şüphelisi olarak sevk edildikleri adli makamlar tarafından tutuklanırken, M.B. ve Ö.K. isimli şüphelilerin adli kontrol şartı ile serbest bırakıldıkları öğrenildi.


 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir