• DOLAR 32.366
  • EURO 35.053
  • ALTIN 2325.172
  • ...
Suriyeli ailelere yardım edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA-Suriye’deki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan çok sayıda aileye Eyubiye İlçe Belediyesi tarafından yardım edildi.

Evren Sanayi Sitesi yakınlarındaki harabe evlerde ve özel bir soğuk hava deposunda yaşam mücadelesi veren Suriyeli Ailelere, gıda, battaniye, halı, ev eşyası, mutfak malzemesi ve çocuk bezi gibi yardımlar yapıldı. Aile fertleri ve çocuklarla yakından ilgilenen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, toplamda 172 kişiden oluşan 25 ailenin temel ihtiyaçları giderilmeye çalışıldığını söyledi.

Yapılan yardımlar esnasında Suriyeli küçük bir kız çocuğunun ayaklarında görülen yara izleri, yardım yapan heyete duygusal anlar yaşattı. Küçük kızın sağlığı konusunda da gerekenlerin yapılacağı belirtildi.


Yapılan yardımlarla ilgili bir açıklama yapan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, “Yaklaşık 4 yıldır Suriye’deki olaylardan dolayı İnsanlık dramı yaşanıyor, yaşanmaya da devam ediyor. 4 yıldan bu yana gerek hükümetimiz, gerekse sivil toplum kuruluşlarımız, bütün unsurları, fertleri ve idarecileri, bu insanlık dramını gidermek adına her türlü yardımda bulunuyorlar. Bizler  de Eyyübiye Belediyesi olarak bizim sınırlarımız içerisinde misafir diye kabul ettiğimiz bu kardeşlerimizin sıkıntılarını gidermek adına, pansuman tedbirler de olsa, sürekli yanlarında olmaya çalışıyoruz.” dedi.   (Sedat Kuşulay-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir