• DOLAR 32.365
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.103
  • ...
Bakan Yılmaz, BTSO standını gezdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA – Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) ilçe oda ve borsalarla birlikte Yöresel Ürünler (YÖREX) Fuarı'nda açtığı stant, herkesin yoğun ilgisini gördü. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Bursa’nın standına hayran kaldı.

Üretildiği veya yetiştirildiği yörenin adıyla anılan tarım ürünleri gıda ürünleri, el sanatı ve sanayi ürünlerinin tanıtılması için Düzenlenen Yörex Fuarı’nda, Bursa rüzgarı esti. Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde EXPO Center’da düzenlenen fuarda, Bursa’nın markalarının sergilendiği stant kuruldu. Zeytinden Gemerek turşusuna, havludan kestane şekerine, İznik çinisinden Mustafakemalpaşa tatlısına Bursa ve ilçelerinin önemli markaları fuarda sergilendi. Yörex Fuarı'na BTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Kuş, Yönetim Kurulu Üyeleri Emin Akça ve Şakir Umutkan, BTB Başkanı Özer Matlı, ilçe oda ve borsa başkanları, yönetim kurulu üyeleri ile meclis başkanları katıldı.

Bakan yılmaz ve Hisarcıklıoğlu hayran kaldı

Bursa standı, YÖREX fuarında herkesin takdirini topladı. Fuarın açılışını gerçekleştiren Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, BTSO standını inceledi. Bursa oda ve borsaların stantlarını teker teker gezen Bakan Yılmaz ve TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Gemlik zeytini, Gemerek turşusu ve Mustafakemalpaşa tatlısının tadına baktı.

Bakan Yılmaz Bursa standında

BTSO, oda ve borsaları tebrik eden Bakan Yılmaz, “Bursa, YÖREX fuarında çok güzel bir stant açtı. Herkese teşekkür ederiz. Bursa, markaları ile Türkiye’nin önemli şehirlerinden birisidir. Bunu YÖREX Fuarında bir kez daha herkese gösterdi” dedi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu da Bursa standının kurulmasında emeği geçen BTSO, BTB, oda ve borsalara teşekkür etti. Antalya Ticaret Borsası'nın bu yıl 5.’sini gerçekleştirdiği fuarda ayrıca Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğlu da BTSO standını inceledi. BTSO Başkan Vekili İsmail Kuş ile görüşen Mirmahmutoğlu, İznik Çinisi hakkında bilgiler aldı. Bursa standına ayrıca Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan da ziyaret etti. Fuara gelen vatandaşlar, Bursa standına yoğun bir ilgi göstererek, yöresel gıdaların tadına bakmayı ihmal etmedi.

BTB Başkanı Özer Matlı ise YÖREX Fuarı’nın bu sene Bursa için farklı bir anlam taşıdığını belirterek, “Bursa, ortak aklı ve işbirliğiyle fuara katıldı. Bu organizasyonda şehrimizi bütünü ile temsil etmenin haklı gururunu yaşıyoruz.” şeklinde konuştu.

Ortak akıl toplantısı Antalya’da yapılacak

BTSO tarafından ilçe oda ve borsaların katılımıyla aylık olarak gerçekleştirilen ortak akıl toplantılarının 7'ncisi de Mardan Palas'ta düzenlenecek. Daha önce İznik, Karacabey, Orhangazi, Yenişehir, İnegöl ve Mustafakemalpaşa'da düzenlenen toplantıda Bursa ve ilçelerindeki faaliyetler masaya yatırılacak.  (Zeki Aras –İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir