• DOLAR 32.573
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2426.322
  • ...
Milli Eğitimden esnafa eğitim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA – Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı (BESOB) arasında eğitim protokolü imzalandı. Törene Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya ile BESOB Başkanı Arif Tak’ın yanı sıra Bursa Esnaf ve Sanatkâr Odalarının başkanları katıldı.

“Beşikten mezara eğitim”

Eğitim konusunda her zaman Esnaf ve Sanatkârların yanında olduklarını belirten Veli Sarıkaya, “Hayat boyu eğitim kapsamında imzalanan bu protokolün hayırlı olmasını diliyorum. Eğitimin hayat boyunca beşikten mezara kadar devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. Tarihimizde yer alan Ahilik teşkilatının eğitime verdiği önemi biliyoruz. Odalarımızı da tarihin zengin ve derin zenginliklerini taşıyan birer birlik olarak görüyoruz. Protokol kapsamında bütün eğitim kadromuzla, okullarımızla ve diğer mekânlarımızla esnaf ve sanatkârlarımıza destek vereceğiz” dedi.

“Hedef 100 bin esnafa eğitim”

BESOB Başkanı Arif Tak ise daha başlattıkları eğitim seferberliği çerçevesinde bugün itibarıyla yaklaşık 12 bin esnafa eğim verdiklerini, hedeflenenden çok daha kısa bir zamanda 100 bin esnafa eğitim vermek istediklerini söyledi.

Esnaf ve sanatkârlardan bu eğitimlere sahip çıkmasını isteyen Tak daha sonra, “Verilecek eğitimlerde esnafımız her hangi bir mali yük getirmiyor. Masraflarını biz karşılıyoruz. Eğitim verilecek mekânlar konusunda da hiçbir sıkıntımız. Üyelerimizin bu eğitimlere severek ve isteyerek geleceğine inanıyorum. Eğitimleri Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içinde gerçekleştireceğiz. Bizlerden desteğini esirgemeyen ve her zaman yanımızda yer alan başta İl Müdürümüz Veli Sarıkaya olmak üzere tüm eğitim camiamıza teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve BESOB arasında imzalanan eğitim protokolü, Bursa’da yer alan esnaf ve sanatkârlara 2014-2018 tarihleri arasında verilecek eğitimleri kapsıyor. Daha önce de gerçekleştirilen eğitimlerden bugüne kadar yaklaşık 12 bin kişi yararlandı. Bu rakamın yaklaşık 100 bin kişiye ulaştırılması hedefleniyor. Protokol kapsamında eğitime katılanlar bir hafta süreyle 30 saatlik bir eğitim alacak. Belirlenen pilot eğitim konuları arasında iletişim, iş ve insan ilişkileri, vergi ve sosyal güvenlik mevzuatı, işçi sağlığı ve iş güvenliği, mesleki etik davranış, toplam kalite yönetimi gibi konular yer alıyor.(Zeki Aras –İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir