• DOLAR 32.346
  • EURO 35.164
  • ALTIN 2309.069
  • ...
SON DAKİKA
Madde bağımlılığına karşı ortak mücadele
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Şanlıurfa Valisinin de katıldığı Türkiye Yeşilay Cemiyeti Şanlıurfa Şubesi 3. Geleneksel İstişare Toplantısı sonuç bildirgesi yapılan basın açıklamasıyla kamuoyuyla paylaşıldı.

Programa Şanlıurfa Valisinin, Vali Yardımcısının Eyyübiye, Haliliye ilçelerinin Belediye Başkanlarının, birçok daire amiri, STK Temsilcileri katılması ile madde bağımlılığı konusunun ne kadar ciddi olduğu bir kez daha anlaşıldığı belirten Türkiye Yeşilay Cemiyeti Şanlıurfa Şubesi Başkanı Muharrem Çelik, gençlerin uyuşturucu bataklığına saplanmamaları için Yeşilay Cemiyeti olarak ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

“Madde bağımlılığının ailenin ilgisizliği neticesi olarak ortaya çıkıyor”

Yapılan toplantı sonucunda madde bağımlılığının aktüel ve ciddi bir tehlike olduğu istişareye katılanlar tarafından kabul edildiğini ve bağımlılık konusunda çalışmak için toplumsal işbirliği gerekliliği kararı alındığını dile getiren Çelik, “Madde bağımlılığının ailenin ilgisizliği neticesi olarak ortaya çıktığı, bunun için de aile bilgilendirme çalışmalarının yapılması kararı alındı. Madde bağımlılığı konusunda çeşitli kurumların yaptıkları somut çalışmalar katılımcılar ile paylaşıldı” dedi.

“Madde bağılılarının tedavi yöntemlerinde maneviyat esas alınmalıdır”

Tedavi yöntemlerinde Avrupa yöntemlerinin dışında milli ve manevi esasların öne çıkartılarak geleneksel ve kültürel yapı göz önünde bulundurularak madde bağımlılığının önüne geçilebileceğini ifade eden Çelik, “Bu gençlerimize ilaç tedavisinden çok Allah’ın varlığı ve birliği, kudreti, İslam’ın güzelliği aşılayarak onları uyuşturucu bataklığından kurtara biliriz. İmanlı bir gençlik yetiştirmek zorundayız” şeklinde konuştu. 

İnternet kafelerdeki tehlikeye de değinen Çelik “Yapılan toplantı sonucunda önleyici hizmetler kapsamında teknolojik bağımlılık kaynaklı tüm bağımlılıkların önüne geçilmesi için internetin ve internet kefelerin takibe alınması karara bağlanmadı. Bu geç kalınmış olsa da internet kafe ve benzeri yerlerin titizlikle denetlenmesi gereklidir.” İfadelerini kaydetti. (Sedat Kuşulay-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir