• DOLAR 32.501
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2434.039
  • ...
"Muş'ta Mers virüsü vakıası yok''
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Muş Devlet Hastanesi Acil Servisine gelen bir hastanın, Mers virüsü olduğu şüphesiyle hastaneye geldiğinin basına yansıması üzerine, İl Sağlık Müdürü Dr. Serdal Türkoğlu açıklamalarda bulundu. Türkoğlu, Mers virüsü şüphesiyle ilgili hiçbir dedikoduya itibar edilmemesi gerektiğini belirtti.

Muş İl Sağlık Müdürü Dr. Serdal Türkoğlu, önceki gün kusma ve yüksek ateş şikâyetiyle Devlet Hastanesi’ne müracaat eden 37 yaşındaki M.A. isimli vatandaşta herhangi bir bulguya rastlanmadığını belirterek, hastalık ile ilgili yapılan dedikodulara itibar edilememesini istedi. Muş’ta herhangi bir sıkıntının söz konusu olmadığını ve her türlü olasılığa karşıda hazır olduklarını söyledi.

Muş Devlet Hastanesi’nin Mers virüsü ve buna benzer hastalıklara karşı her türlü tedbiri aldığını söyleyen Dr. Türkoğlu, “Bildiğiniz üzere dün hem sosyal medya, hem yazılı medya, hem de genel medyaya yansıyan ana haber bültenlerine konu olan bir vaka sebebiyle buradayız. 3 gün önce hacdan gelen bir hastamızın, ani bilinç bulanığı, ateşinin çıkması üzerine kendi aracıyla hastaneye müracaat etmesi, mers virüsü olabilir mi diye bir düşünceye sevk etti bizi. Gelen hasta, hastaneye başvurdu. Yapılan tahlil ve testler sonucu böyle bir hastalık olmadığı anlaşıldı ve hasta taburcu edildi. Gerekli önlemlerimizi almış durumdayız. Halkımızı herhangi bir şüpheye ve infiale sevk edecek bir durum söz konusu değildir'' dedi.

Bu tür şeylerin yaşanmasının normal olduğunu ve bu tür vakıalara alışılması gerektiğini ifade eden Türkoğlu, "Sonuçta biz Müslüman bir ülkeyiz. Hac vazifesini yapmak için hacca giden insanlarımız var. Ortadoğu’ya çalışmak için giden insanlarımız var. Bunların bu hastalık veya virüse bulaşması söz konusu olabilir. Dolayısıyla hastanın Türkiye’ye gelmesinden sonra 15 gün içinde bulaşması söz konusu. Gelen vakalarda 15 gün içinde herhangi bir ateş, bulantı, kusma, bilinç bulantısı, kanama, öksürük, solunum darlığı ve daha sonrasında bronşit ve solunum yetmezliğine kadar ilerliyorsa, bu bizi Mers virüsü var mıdır diye şüpheye sevk eder. Bilindiği üzere tüm Türkiye’de acile başvuru sayısı binlerce. Bu konu gündemde olduğu takdirde bu tür vakalarla karşılaşacağız. Şu anda Türkiye’de sadece şüphe üzerine hastanede tedavisi sürdürülen 17 kişi var. Yapılan tetkikler sonucunda hepsine sıtma teşhisi konuldu. Herhangi bir mers virüsü veya ebola virüsü saptanmadı'' şeklide konuştu.

Muş'ta Mers virüsü ile ilgili şuana kadar herhangi bir vakanın olmadığının altını çizen Dr. Türkoğlu; “Hacdan gelen vatandaşlarımızda normal grip, nezle olma gibi durumlar var. Hacdan gelen ateşi olan herkesin bir kere bu kapsamda değerlendirilmesini öngörüyoruz. Binde bir bile ihtimal olsa, bunun önlemini almalıyız. Bu bazen insanları korkutabiliyor. Telaşa mahal yok, sıkıntıya düşecek bir durum yok; hem biz, hem personelimiz hazırlıklıyız, eğitimliyiz sadece önlem alıyoruz” dedi.

Öte yandan bir gün önce kusma ve yüksek ateş şikâyetiyle Muş Devlet Hastanesine giden 37 yaşındaki M.A, Mers virüsü şüphesiyle gözlem altına alınmış ve yapılan testler sonucu virüs bulgusuna rastlanmadığı için taburcu edilmişti. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir