• DOLAR 32.602
  • EURO 34.813
  • ALTIN 2503.559
  • ...
Şehidler Kervanına 8 Yeni Fidan Katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FOTO GALERİ İÇİN TIKLŞAYINIZ

Allah yolunda öldürülenlere “ölüler” demeyin.
Bilakis onlar diridirler, fakat siz hissedemezsiniz. (Bakara 154)

Mazlum Şehidlerimiz

Şehit Hasan Gökgöz: Evli ve 1 çocuk babası, eşi ikinci çocuğuna hamile olan Şehit 27 yaşındaydı ve esnaflık yapıyordu. Bağlı bulunduğu İslami Sivil Toplum Kuruluşu’nun fakirlere kurban eti dağıtım işiyle ilgileniyordu. PKK’li caniler, binada kafasını ezerek şehit ettikten sonra onu üçüncü kattan aşağı atıyorlar. Kendini her fırsatta Kur’an dersi ve İslami hizmetlere adayan kardeşimiz, sonunda da Allah’ın davasına hizmet ederken Şehit oldu.

Şehit Turan Yavaş: 1977 Silvan doğumlu. Evli, iki çocuk babası. Şehit olduğu vakit Köy-Der’de bulunuyordu. Doksanlı yıllarda İslami duruşundan dolayı muhacerat dönemi yaşayan Şehit Turan için 2000 yılında cezaevi süreci başladı ve cezaevinde 5 yıl kaldı. Daha sonra İslami Sivil Toplum Kuruluşlarında hocalık yapmaya başlayan Şehit Turan, sesinin güzel oluşundan dolayı İlahi sanatçılığı da yapıyordu. Şehid edilmeden önce Kur’an-ı Kerim dersi vermişti. Dernekte Kur’an-ı Kerim dersi verirken PKK/HDP’ye bağlı caniler tarafından şehit edildi. Kendisi, birçok gencin hidayetine vesile olmuştur.

Şehit Hüseyin Dakak: 19 yaşında bir fidan. Gençliğini Allah’a adayan bir genç... Kur’an dersi verdiği çocuk yaştaki öğrencilerinden her zaman şehadet duası isteyen Şehit. Bir şirkette işçi olarak çalışıyordu. Mürtet örgütün derneklere saldırdığı zamanlarda, bir kahraman gibi arkadaşları ile birlikte derneklerini koruyorlardı. Şehit olduğunda o da şehit arkadaşı Hasan gibi fakirlere kurban eti dağıtım işiyle ilgileniyordu. Caniler, yollarını keserek önce başını eziyor daha sonra vücudunu ateşe vererek vahşi bir şekilde şehit ediyorlar.

Şehit Yasin Börü: Şehitlerimizin en küçüğü 16 yaşında… Lise öğrencisiydi ve de ayrı olarak ailesine destek amaçlı çalışıyordu. Şehit Yasin, şehit olan ağabeyleri gibi fakirlere kurban eti dağıtırken bir bina çıkışında Marksist örgüt çeteleri kendisini fark ederek saldırdı. Şehit ise bina içerisine girmeye çalıştı. Kendisini bina içerisinde yakalayan Marksist örgüt çeteleri, şehidin kafasını coplarla ezerek binadan aşağı atıyorlar. Bu da yetmezmiş gibi Şehidin bedenini arabayla ezdiler. Ailesi, Şehidi bacağındaki benden tanıdıklarını söyledi.

Şehit Riyad Güneş: Evli ve iki çocuk babası olan Şehit 28 yaşındaydı. Eşi ilinci çocuğuna hamile. İnşaatlarda boyacılık yapardı. O da diğer Şehit arkadaşları gibi fakirlere kurban eti dağıtımıyla ilgileniyordu. Riyad, zalimlerin saldırısına maruz kalarak, vücudu tanınmayacak bir şekilde linç edilerek şehit edildi.Edinilen bilgilere göre, Karlıova merkeze gitmek için saat 08.30 sıralarında ilçe dışında bulunan Kale Mahallesi`ndeki evinden çıkan HÜDA PAR üyesi Fethi Yalçın (35) plakası öğrenilemeyen bir araçtan açılan ateş sonucu ağır yaralandı.

Şehid Cengiz Tiryaki: Karlıova`ya bağlı Serpmekaya (Alpiran) köyünde PKK tarafından evi taranarak ağır yaralanan HÜDA PAR üyesi Cengiz Tiryaki, tedavi gördüğü Malatya Araştırma Hastanesi`nde şehid oldu.

Daha önce da PKK tarafından tehdit edilen Tiryaki, HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş`ın olaylarda hiçbir şiddet olayının yaşanmadığını ileri sürdüğü 9 Ekim Perşembe günkü basın toplantısının ardından PKK`liler tarafından evi taranarak saldırıya uğramıştı.

Şehid Fethi Yalçın: Bingöl`ün Karlıova ilçesinde HÜDA PAR üyesi Fethi Yalçın PKK tarafından düzenlenen saldırıda şehid oldu.

Karlıova Devlet Hastanesi`ne kaldırılan Yalçın`ın, yapılan tüm müdahalelere rağmen şehid olduğu bildirildi.

HÜDA PAR üyesi olan Yalçın, 2 kız 2 erkek olmak üzere 4 çocuk babası olduğu öğrenildi.

Allah-u Teala bütün kardeşlerimizin şehadetlerini kabul etsin, bizlere de şefaatçi eylesin İnşaAllah!

Müslümanlara karşı yapılan alçakça saldırılar sonucu şehit olan kardeşlerimiz, Hasan Gökgöz, Turan Yavaş, Hüseyin Dakak, Yasin Börü ve Riyad Güneş’e Allah’tan rahmet diler, başta aileleri olmak üzere tüm dava arkadaşlarına sabr-ı cemil niyaz ederiz.

Doğruhaber

Bu haberler de ilginizi çekebilir