• DOLAR 32.603
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2492.019
  • ...
Muş'ta 683 proje çalışması yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - 2014 Yılı 4. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Vedat Büyükersoy başkanlığında valilik toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya Belediye Başkanı Feyat Asya, bölge müdürleri, kaymakamlar, daire müdürleri, belde belediye başkanları ve ilgili STK’lar katıldı. Toplantıda, Muş genelinde yapılan yatırımları değerlendirildi.

Sorunları ve çözüm önerilerini ele almak, kurumlar arası iş birliği ve koordinasyonu sağlamak amacıyla düzenlenen toplantının açılış konuşmasını Vedat Büyükersoy yaptı. Büyükersoy, kamu yatırımlarının gerçekleştirilmesi ve hizmetlerin yapılması esnasında, kamu kurum ve kuruluşları arasında koordinasyon, işbirliği ve yardımlaşmanın arttırılması, kaynakların daha etkin, verimli, tasarruflu kullanılması ve yatırımların daha hızlı gerçekleştirilmesinde koordinasyon toplantılarının büyük katkılar sağladığına dikkat çekti.

Şu ana kadar Muş'ta yaklaşık 683 proje çalışması yapıldığını ifade eden Büyükersoy, "Bunların toplam harcama tutarı 168 milyon ve 3. Dönem harcaması 61 milyon olup nakdi gerçekleşmemiz yüzde 58, fiziki gerçekleşmemiz ise yüzde 86’dır. Yani fiziki gerçekleşme, nakdi gerçekleşmeye göre çok iyi bir orandadır.'' dedi.

Bölgede kış şartlarının ağır ve uzun sürmesi nedeniyle çalışmaların inşaat mevsiminin uygun olduğu zaman aralığında süratli bir şekilde yapılması gerektiğini vurgulayan Büyükersoy; "İnşaat mevsimi olmayan dönem içerisinde projelerin hazırlanması, ihalelerin yapılması çok önemlidir ki, bunlar yapılmadığı takdirde; inşaat mevsimi gelip çattığında işlerimizi yürütmemiz ve tamamlamamız zorlaşmaktadır. Bu konuda bütün arkadaşlarımızın dikkat etmesi gerektiğini paylaşmak istiyorum'' şeklinde konuştu.

Koordinasyon kurulu toplantısı yapılan sunumların ardından sona erdi. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir