• DOLAR 32.324
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2299.689
  • ...
"Tarsus'a İslami İlimler Fakültesi kurulmalı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Tarsus İlçe Müftüsü Hayri Erenay’ı Camiler ve Din Görevlileri haftası nedeni ile ziyaret eden AK Parti Mersin Milletvekili ve İçişleri Komisyonu üyesi Ahmet Tevfik Uzun, müftülük çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Toplumu oluşturan her kesimin dinle ilgisi olduğunu vurgulayan milletvekili Uzun, din hizmetlerinin bu gerçeğe uygun olarak geniş bir kesime hitap edecek şekilde projelendirilmesi gerektiğini, bu konuda hazırlanacak projelere de her türlü katkıyı sağlayacaklarını dile getirdi.

Müftü Hayri Erenay, Uzun’un ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, müftülüğün proje kapsamına aldığı bir kısım çalışmalarla ilgili taleplerde bulunarak destek istedi. Müftü Erenay, bunların arasında müftülüğün ihtiyacı olan 3 murakıp, 3 cami rehberi, 2 bayan vaize, 3 memur, 1 teknisyen, 1 bilgi işlem memuru, 1 yayın satış memuru, 1 şoför, 3 bekçi, 3 aşçı, 2 hizmetli, 7 Müezzin-Kayyım, 14 İmam-Hatip ve 2 PDR uzman kadrosu olmak üzere, toplam 41 münhal kadronun atanmasının yapılmasının olduğunu söyledi.

Vaaz ve İrşat hizmetlerinde kullanılacak bir adet panelvan hizmet aracına ihtiyaç olduğunu belirten Müftü Erenay, ilçe merkezinde inşaat çalışmaları devam etmekte olan Tarsus’un en büyük camisi olan Fahrettin Paşa Camii için 500 bin TL, Buharalı Abdullah Efendi Camii için 250 bin TL, Merkez Yatılı Kur’an Kursu borçları için 700 bin TL’ye ihtiyaç bulunduğunu, bunun yanı sıra ilçenin bir adet kız öğrenciler için yurt binası, bir adette erkek öğrenciler için yurt binasına ihtiyaç bulunduğunu ifade etti. Erenay, ayrıca eğitim merkezi binası ile Mersin Üniversitesi’ne bağlı olarak İslami İlimler Fakültesi’ne ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Milletvekili Uzun, inşaatı devam etmekte olan camilere daha önce yardım edildiğini, bundan sonrası için de yardım desteği verileceğini dile getirdi. (A. Hakim Kurt-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir