• DOLAR 32.514
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2436.094
  • ...
Sizin Habercilik Anlayışınıza Tüh Olsun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamza Yılmaz / Doğruhaber

7-8 Ekim olayları kapsamında 40’tan fazla insanın katledildiği, bazı Hüda Par üyelerinin başları taşla ezildiği olaylar tazeliğini korurken Bingöl Karlıova’da bir Hüda Par üyesi silahlı saldırıya uğrayarak şehit edildi. 7-8 Ekim olayları PKK/HDP çetelerinin çağrısıyla başlamış ve bazı sosyal medya hesaplarından Hüda Par üyelerine yönelik saldırılar düzenlenmesi telkinleri yapılmıştı.

Devletin hiçbir olaya müdahale edememesi, katledilenlerin faillerinin bulunamaması, olayalar esnasında devletin hiçbir olayı engelleyememesi nedeniyle halk kendini saldırgan PKK/HDP çetelerinden korumak zorunda kalmıştı.

Şimdi ise Bingöl Karlıova’da bir Hüda Par üyesi şehit edildi. Failler hala bulunamadı.

Bölgede bunlar yaşanırken Sol Cenahtan Birgün Gazetesi bugün Hüda Par’la ilgili yalan, iftira ve provakasyon içerikli bir habere imza attı.

“HÜDA PAR üyesi Bingöl’de öldü” başlığıyla yayınlanan haberde Hüda Par üyesine yönelik suikastı görmezden gelen Birgün Gazetesi sanki Hüda Par üyesi kendi eceliyle ölmüş gibi göstererek olayı manipüle etmeye çalıştı.

Haberin devamında ise “Fethi Yalçın’ın ölmesinin ardından Hüda-Par Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı ise ’Bütün kardeşlerimize çağrıda bulunuyoruz. Herkes kendi güvenliğini alsın, kendi nefsi müdafaasını yapsın’ diyerek üyelerini sokağa çağırdı.” diyerek ayrıca olmayan bir durumu varmış gibi gösterip provakatif bir söylem kullandı.

Çünkü Hüda Par Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı, üyelerine yönelik suikast sonucu yaptığı çağrıda sadece üyelerine nefsi müdafaa yapmaları ve kendilerini korumalarını istemişti. Birgün Gazetesi, Hamdullah Tasalı’nın açıklamasında sokağa çıkın çağrısı olmamasına rağmen böyle bir durum varmış gibi gösterip olayı provoke etmeye çalıştı.

Habere bakıldığında olayın ne kadar çarpıtıldığı açıkça görülüyor. Çünkü eceliyle ölmüş bir kişi için Hüda Par Bingöl İl Başkanı neden halkı nefsi müdafaaya davet etsin ki? Kara propaganda ve provakasyon yapayım derken böyle temelsiz ve yalan habere imza atan Birgün’ün bu tavrı “Sizin Habercilik Anlayışınıza Tüh Olsun” dedirtti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir