• DOLAR 32.555
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2426.831
  • ...
Bakan Avcı Mardin Büyükşehir'i ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN – Doğu ve Güneydoğu Bölgesi genel değerlendirme toplantısına katılmak üzere Mardin’e gelen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne ziyaret etti.

Bakan Avcı’ya Mardin Valisi Mustafa Taşkesen eşlik etti. Avcı’yı belediyenin hizmet binası önünde Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, Artuklu Belediyesi Eş Başkanları Sevinç Bozan ve Emin Irmak karşıladı.

Bakan Avcı’ya belediye çalışanı Newroz Neseboğlu tarafından bir demek çiçek verilerek, “Hoş geldiniz” anlamını taşıyan Kürtçe, Türkçe, Arapça ve Süryanice dillerinde karşılama yapıldı.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Mardin’in yüzyıllardan beri tüm Dünya’ya örnek teşkil edebilecek bir kent olduğunu dile getirerek, “Çok farklı kültürleri, dilleri, inanışları barış içinde bir arada yaşatmış, bir hayat tarzı haline getirmiş kadim bir şehir. İnşallah Mardin bu barış ve çözüm sürecinin alması gereken istikamet konusunda hepimize örnek teşkil edecek uygulamalar imza atar. Bu son dönemde yaşanan olumsuzluklar, Mardin’in imajına umarım zarar vermez.” dedi.

Ahmet Türk, Bakan Avcı’ya telkâri gümüş yapımı bir kavanoz hediye etti. Ziyaret daha sonra basına kapalı olarak devam etti. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir