• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Hilvan`da Kutlu Doğum`un Yağmur Bereketi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen kutlu doğum programı önceki yıllara nazaran çok yüksek bir katılımla gerçekleşti. 20 bin nüfuslu ilçede 10 binden fazla Hilvanlının katıldığı program, coşkuyla geçti. Saat 13.00`te başlayacağı bildirilen programa halk saat 10.00`dan itibaren akın etmeye başladı.

Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, Hilvan`da faaliyet gösteren Hilvan Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Selam-Der) ilahi ve mevlit ekibinin okumuş olduğu mevlit şerif ve Vuslat İlahi Grubunun okuduğu ilahilerle devam etti.

Programa konuşmacı olarak katılan Ömer Çelik Hoca, Resulullah`ın hayatından kesitler sunduğu konuşmasında, Hz. Muhammed`in (sav) bize bıraktığı Kur`an ve Sünnet ışığında yürümenin önemini vurguladı.

Resulullah`ın çocuk eğitimine verdiği öneme de değinen Çelik, günümüzde gerekli İslami terbiyeyi alamayan çocukların henüz ilkokul çağında başıboş bırakıp içki esrar gibi kirli işlere bulaştığını söyledi. Çelik, kötülüklere bulaşan çocuklar için bir çare bulamayan idarecilerin, İslami terbiye ile yetişen ve başörtülü olarak okula giden ilköğretim kızlarını başörtüsü taktıkları gerekçesiyle okula almadıklarını belirterek, katılımcılardan çocuklarını İslami metotla yetiştirmelerini istedi.

Şanlıurfa Kardeşler Çocuk İlahi ekibi, Selam-Der ilahi mevlit ekibi Vuslat İlahi ekibin okuduğu güzel ilahilerle devam eden programda, başlatılan kampanya çerçevesinde okunan 62 milyon dokuzyüz altmış üçbin salavat,13 Hatmi Şerif, 2 bin 147 Yasin`i Şerif toplu olarak teslim edildi. Kampanyada üç aydır başörtüsü taktığı için okula alınmayan kız öğrencinin 5 milyon 100 bin salavat çekerek birinci olduğu açıklandı.

Program yapılan yağmur duasıyla son bulurken, programın ardından başlayan sağanak yağmur kutlu doğum bereketi olarak yorumlandı. 

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20365.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20364.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20363.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20362.jpg

Mehmet Can Yardımcı - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir