• DOLAR 32.515
  • EURO 34.843
  • ALTIN 2487.639
  • ...
Türkiye genelinde MERS vakaları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Suudi Arabistan`da ortaya çıkan ve yaygın olarak görülen MERS virüsü, Türkiye`yi de tehdit ediyor. Orta Doğu Solunum Sendromu olarak bilinen hastalıktan ilk ölümün yaşanmasının ardından, dün ve önceki gün hacdan dönen onlarca kişi daha MERS şüphesiyle tedavi altına alındı.

KÜTAHYA
Hacdan dönen H.K. ve eşi Z.K., yüksek ateş ve mide bulantısı şikâyetleri üzerine, hastaneye kaldırıldı. Çift, ilk müdahalenin ardından MERS şüphesi üzerine, Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi`ne sevk edildi.

KAHRAMANMARAŞ
Afşin`de, 10 gün önce hacdan dönen Ali A. (59) ve Safiye A. (66) çifti, önceki gün yüksek ateş ve öksürük şikayetlerinin artması üzerine MERS şüphesiyle Necip Fazıl Şehir Hastanesi`ne sevk edildi.

KONYA
Selçuklu`da, 3 gün önce hacdan dönen L.G. (80), ishal, yüksek ateş, kusma şikâyetlerinin artması üzerine, MERS virüsü şüphesiyle Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nde tedaviye alındı.

TOKAT
Hacdan dönen 63 yaşındaki E.D., 3 gün önce yüksek ateş, nefes darlığı, bulantı şikâyetleri üzerine Devlet Hastanesi intaniye servisinde tedaviye alınırken, dün de yine hacdan dönen S.Ç. (78), benzer şikâyetlerle hastaneye başvurdu.

BURSA
Orhaneli`de hacdan dönen bir kişi, ağır griple acil servise başvurunca MERS paniği yaşandı.

ÇANAKKALE
Gelibolu`da hacdan dönen H.C., rahatsızlandı. 71 yaşındaki adam, MERS şüphesiyle Çanakkale Devlet Hastanesi`ne sevk edildi. Hac vazifesini yaptıktan sonra dönen M.Ş`de de MERS hastalığı belirtileri üzerine hasta özel serviste tedaviye alındı.

GAZİANTEP
Islahiye`de yüksek ateş şikayetiyle hastaneye başvuran Gülsen K, MERS virüsü şüphesiyle müşahedeye alındı.

HAKKARİ
Hac dönüşü rahatsızlanan 60 yaşındaki bir kadın, MERS şüphesiyle müşahede altına alındı.

MERS VİRÜSÜ NEDİR?
Mıddle East Respiratory Syndrome (Orta Doğu Solunum Sendromu). Hastalığa yol açan ve 2012`de Suudi Arabistan`da tespit edilen MERS-CoV virüsü, ateş, öksürük ve nefes darlığı gibi ağır solunum sistemi rahatsızlıkları yaratıyor. Virüsün bulaştığı hastaların yaklaşık yarısı hayatını kaybetti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir