• DOLAR 32.403
  • EURO 35.37
  • ALTIN 2325.517
  • ...
"KKTC halkı dinine bağlı bir millettir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK- Geçtiğimiz günlerde din düşmanı bir avukatın başlattığı "KKTC'de ezan sussun" kampanyası ile ilgili Kıbrıs Sosyal Medya İnisiyatifinin yaptığı basın açıklamasında ezanın, müslümanlar için mukaddes bir değer olduğu ve bu değerlere saldırmanın suç olduğu vurgulandı.

Konuyla ilgili Kıbrıs Sosyal Medya İnisiyatifi Başkanı İbrahim Davran, yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

“Geçtiğimiz günlerde Lefke'den bir avukatın başlattığı "KKTC'de ezan sussun" kampanyası, hukuk ile yönetilen bir devletin vatandaşlarının dinini özgürce yaşaması hakkına aykırıdır. Cumalarda tıklım tıklım olan, bayram namazlarında sokaklara kadar taşan camilerimiz ve insanları namaza davet eden ezan, müslümanlar için mukaddes bir değerdir ve bu değerlere saldırmakta bir suçtur.


Olayın en kötü yanı ise bu kampanyanın Türk ve Dünya medyasında, KKTC halkının imajını kötü yansıtmasıdır. Kıbrıs'ta yaşayan ya da Kıbrıs'a yolu düşen insanlar bilir ki, Kıbrıs sahabeler adası ve Osmanlı'dan miras kalan bir  kültüre ve değerlere sahiptir. Nüfusunun yüzde 90'ına yakını Müslüman olan KKTC halkı, dinine bağlı bir millettir.


Bu olaydan sonra Kıbrıs Sosyal Medya İnisiyatifi olarak başlattığımız ve direk 25 bin kişiye, dolaylı olarak da, 250 bin kişiye ulaşan "KKTC'de Ezanlar Susturulamaz" sosyal medya kampanyası, herhangi bir kesimi kışkırtmak amacıyla başlatılmamış ve herhangi bir yerde konuyla ilgili toplanıp eylem yapılmayacaktır.

Kampanyaya Dünya'nın her yerinden bizim gibi düşünen Kıbrıs halkına büyük bir destek vardır.
Kampanya dahilinde amacımız, Kıbrıs halkının  da dinine bağlı bir millet olduğunu göstermek ve Kıbrıs'ta da güzel şeyler olduğunu ve Türk ve Dünya medyasında olumlu yönde anılması gerektiğini duyurmaktır.


Kampanyaya katılan ve destek olan herkese teşekkür ediyor, konuyla ilgili yetkili makamların gereğini yapmasını kamuoyuna arz ediyoruz.” şeklinde konuştu.(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir