• DOLAR 32.392
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2326.9
  • ...
Bursa logosuna kavuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA – Bursa Kültür Turizm Tanıtma Birliği tarafından hazırlanan Bursa’nın yeni Şehir Logosu ve mottosu, Merinos AKKM’de yapılan bir toplantıyla tanıtıldı.


Toplantıya, Bursa Valisi ve Kültür Tanıtma Birliği Başkanı Münir Karaloğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Milletvekilleri, İlçe belediye başkanları, kaymakamları, bürokratlar ve turizmcilerden oluşan 600 kişilik davetli katıldı. Davetliler, özel olarak hazırlanan Bursa Şehir Logosu rozetlerini göğüslerine taktı. Şair Serdar Tuncer’in sunumuyla renklenen lansman toplantısı, Valilik önünde gerçekleştirilen Bursa Şehir Logosu bayrak çekme töreniyle sona erdi.


Bursa Şehir Logosunu tanıtan Vali Karaloğlu, ülkelerden çok şehirlerin ön plana çıktığını, yeni dünyada artık şehirlerin yarıştığını dile getirdi. Yaşadığımız çağın Markalar Çağı olarak da tanımlanabileceğini ifade eden Vali Karaloğlu, Bursa Şehir Logosuyla, Bursa’nın markalaşma yolunda çok önemli bir adım attığını ifade etti.

Bursa’nın büyük bir şehir markası olduğunu belirten Vali Karaloğlu, tarih, kültür, sanat, turizm, ticaret, mobilya, tekstil, sanayi her alanda söz sahibi olan Bursa’nın değerlerini şehir logosuyla yeni dünyalara arz edeceklerini ifade etti.
Logo hazırlanırken, Bursa’nın birbirinden özel tüm değerlerinin temsil edildiğini, hiçbir değerin diğerini gölgede bırakmamasına özen gösterildiğini belirten Vali Karaoğlu: ‘’Tek bir değerimizi değil, birliği seçtik. Bursa Şehir Logosunun tüm değerlerimizle bağlantısı var.’’ dedi.

Bursa Uluşehir
Vali Karaloğlu şehir mottosunun da tanıtıldığı toplantıda, ‘Uluşehir’ mottosunun neden tercih edildiğini açıklarken,  Bursa’nın Ulu çınarlarıyla Ulu bir şehir, Uludağı’yla ulu bir şehir, sultanları, evliyaları, sinesinde yatanları ve yaşayanlarıyla ulu bir şehir olduğunu belirterek,  Uluşehir mottosunun şehir logosuyla birlikte yarından itibaren Valilik olarak tüm yazışmalarda, web sitelerinde, Valiliğe bağlı tüm kurumlarda kullanılacağını ifade etti.

Bursa logosuna sahip çıkmalı
Bursa’nın, tüm kurumların, tüm işletmelerin bu logoya sahip çıktıkça yaygınlaşacağını, katma değere dönüşeceğini belirten Vali Karaoğlu; “Logo ve motto hepimizindir. Bursa’nın sembolüdür. Şehir logosunu yaşatmak, bir faydaya dönüştürmek, ancak Bursalıların birlikte başarabileceği bir iştir. Logoya can verecek bu ilgidir.” diyerek şehir logosuna herkesin sahip çıkmasının gerektiğini vurguladı.   (Zeki Aras- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir