• DOLAR 32.58
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2432.648
  • ...

BİNGÖL - Fırat Kalkınma Ajansı’nın (FKA), “Güçlü Altyapı – Güçlü Ekonomi” ve “Üretimde Odak Alanlar” isimli projesi kapsamında Bingöl’den destek almaya hak kazanan kuruluşlara, Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan’ın da katıldığı bir imza töreni düzenlendi.

FKA Bingöl Yatırım Destek Ofisi’nde düzenlenen sözleşme imzalama töreninde konuşan Vali Taşyapan, “Güçlü Altyapı – Güçlü Ekonomi” ve “Üretimde Odak Alanlar” başlıkları altında 2 Mali Destek Programı uygulandığını belirtti. Ayrıca, kamu kurumları ve yerel yönetimlerin başvurusuna; açık tarım, turizm ve sanayi altyapıları alanındaki projeler için de 9 milyon TL, özel sektörün imalata yönelik projeleri için ise 8 milyon TL kaynak kullandırılacağını açıkladı.

Taşyapan, Bingöl’den 4’ü kamu kurumu, 8’i özel sektörden olmak üzere 12 proje için yaklaşık 4,7 milyon TL kaynak aktarılacağını açıklayarak, söz konusu programlar ile Ajansın kuruluşundan bu yana sağlamış olduğu destek miktarının 64 milyon TL’ye ulaştığını, desteklenen toplam 60 projeye yaklaşık 15 milyon TL kaynak kullandırılacağını söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Taşyapan, FKA tarafından destek almaya hak kazanan projeleri imzaladı.

İmza törenine, Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) Genel Sekreteri Mesut Öztop, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) Başkanı Erkan Çalbay ile destek almaya hak kazanan kuruluşların temsilcileri katıldı.  (Nihat Kanat - İLKHA)