• DOLAR 32.352
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2309.78
  • ...
Şehid Cengiz için Soruşturma Açılmamış!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR üyesi Cengiz Tiryaki, 9 Ekim’de Bingül’ün Karlıova ilçesinde bulunan evine yapılan baskında ateşli silahla yaralanmış, 20 Ekim’de tedavi gördüğü Malatya Tıp Fakültesi hastanesinde hayatını kaybetmişti.

Söz konusu cinayetle ilgili skandal bir bilgiyi paylaşan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Sait Şahin, “2 hafta önce evinde saldırıya uğrayıp, şehit edilen Cengiz Tiryaki hakkın daha soruşturma açılmamış” diyerek bölgenin PKK’nin inisiyatifine terk edildiğini ortaya koydu.

6 Ekim’den bu yanan 8 üyelerinin katledildiğini hatırlatan Şahin, üyelerinin birer birer öldürdüğünü, ancak vatandaşını korumakla yükümlü olan Devletin suçluları yakalamak için dahi henüz bir soruşturma dahi başlatmadığına dikkat çekti.

Bir kesimin suçu İran’da yakmaya çalıştığını aktaran Şahin, “Birer birer öldürülüyoruz, ortada devlet yok. ‘İran, Türkiye, PKK işbirliği mi yaptı’ denilmek isteniyor. Bazı yüzlerin hakkı tükürüktür. Olayların arkasında İran da olabilir, ABD de olabilir, paralel de derin devlet de... Ama Türkiye nerde... Ortada bir gerçek var; PKK saldırıyor, devlet emniyeti, savcısı ile ortada yok.” dedi.

Kamuoyunun bilmediği bir başka bilgiyi daha paylaşan Şahin, “PKK daha önce silahlı militanları ile tehdit ettiği şahısları öldürüyor.” ifadeleriyle şehid edilenlerin daha önce tehdit edildiğini aktardı.

Emniyete Yapılan Saldırının Failleri Saatler Sonra Öldürülmüştü

Hatırlanacağı üzere, kendisine yapılan saldırıların faillerini bulmakta mahir olan Devletin kolluk güçleri, Bingöl emniyet müdürüne saldırı düzenleyenleri saatler içinde bularak öldürmüştü. Devlete bağlı kolluk kuvvetlerinin aynı il sınırlarında 2 hafta önce işlenen cinayet hakkında faillerini bulmak bir yana soruşturma dahi açmaması, halkın sahipsiz bırakıldığının en bariz göstergesi olarak kabul edildi.

(Hürseda Haber)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir