• DOLAR 32.555
  • EURO 34.908
  • ALTIN 2422.431
  • ...
Beyaz Altının kalitesi yükseldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Şanlıurfa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Şanlıurfa’da bulunan Kurum ve Kuruluşların, Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu, pamuğun kalitesini yükseltmek amaciyla kurulan komisyonun çalişmalari sonuç verdi. 

Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Çiçek, yaptıkları denetimler sonucunda pamuğun daha temiz ve kaliteli olduğunu gözlemlediklerini söyledi. Belirli aralıklarla çırçır fabrikalarının bulunduğu bölgelerde çeşitli toplantılar düzenlediklerini belirten Çiçek, Şanlıurfa pamuğunun istedikleri standarda ulaştığını kaydetti.

Çiçek, “Birçok fabrikamızı denetledik. Denetimlerde hiçbir fabrikamızda naylon çuval, naylon bez ve naylon ipliğe rastlamadık, pamuklarımız artık çok temiz toplanıyor. Bizler de Şanlıurfa pamuğunun kalitesini arttırmak için komisyon olarak çok mücadele verdik ve başarıya da ulaşıyoruz.” dedi.

Son olarak Çiçek, pamuğun kalitesinin artması için başlatılan çalışma kapsamında uyarıları dikkate alarak sürece katkı sunan tüm çırçırcılara ve pamuk üreticilerine teşekkür etti. (Hüseyin Sarıkuş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir