• DOLAR 32.603
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2504.145
  • ...
Bakan Avcı Kızıltepe'de yakılan okulları inceledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN – Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Kızıltepe’ye gelen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Vali Mustafa Taşkesen, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş ile birlikte PKK/HDP olaylarında zarar gören okul ve resmi kurum binalarında incelemelerde bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Avcı, ilk olarak Kızıltepe Furkan Doğan Anadolu Kız İmam Hatip Lisesini ziyaret etti. Burada okul hakkında bilgi alan Avcı, bir süre öğrencilerle sohbet etti. Daha sonra PKK yandaşları tarafından Kobani eylemlerinde yakılan Aile Destek Merkezini (ADEM) ziyaret eden Bakan Avcı, tahrip edilen binanın onarılarak tekrar hizmet vereceğini belirtti.

Burada gazetecilere açıklamada bulunan Bakan Avcı, “Gördüğünüz gibi burası aile destek merkezi, yüzlerce kızımız burada meslek ediniyorlar. Bir takım kurslardan geçtikten sonra evlerine ek gelir temin edecek beceriler ediniyorlar.”dedi. Kursa yapılan saldırılara da değinen Avcı, “Buranın komşuları, bu karşıda gördüğünüz apartmandaki insanlar, burası yakılırken müdahale etmek istiyorlar. Onların buraya sahip çıkma noktasında bir irade gösterdiklerini biliyorum. Ayrıca onlara komşulara ve halkımıza çok teşekkür ediyoruz. O eylemleri gerçekleştirenlerin anneleri, teyzeleri, halaları, kız kardeşleri de burada eğitim görüyorlar.” ifadelerini kullandı.

Binada yaklaşık 150 bin TL civarında hasarın olduğunu söyleyen Bakan Avcı, “Her hangi bir can kaybı olmadığı için çok şükür. Biz bunları telafi ederiz. Tadilat ve tamiratını yaparız. Kütüphanelerimize yapılan saldırılar var. Oralara daha çok kitap göndereceğiz. Kampanyayı da başlattık zaten Milli Eğitim Bakanlığı olarak da her türlü desteği yaparız, yapıyoruz. Buranın da ödenekleri gönderildi. Burası eskiden de daha güzel hale gelecek. Eskiden de daha çok kursiyerlerimize inşallah hizmet verecek.”diye konuştu. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir