• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`PKK/HDP yandaşları Budistleri gölgede bıraktı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GÜMÜŞHANE - HDP`nin sokağa çıkma çağrısının ardından PKK/HDP yandaşları tarafından gerçekleştirilen vahşete tepkiler gelmeye devam ediyor. HÜDA PAR Gümüşhane İl Başkanlığı tarafından Gümüşhane Zafer Meydanı’nda yapılan basın açıklamasında, bu saldırıların sadece HÜDA PAR’a yönelik değil tüm mütedeyyin kişi ve STK’lara yönelik yapıldığı vurgulandı.

“Olayların Kobani ile alakası yok”
Basın açıklamasını okuyan HÜDA PAR İl Başkanı Mehmet Kabayel, bu saldırıların Kobani ile alakasının olmadığına dikkat çekti.

Kabayel, "Partimizin kuruluşundan bu yana üye ve gönüllülerimize PKK/HDP cenahından büyük saldırılar olmuştur. Gerek HÜDA PAR binalarına gerekse HÜDA PAR’a yakın STK’lara şuana kadar 270’in üzerinde saldırı yapılmıştır ve nihayetinde 6 kardeşimiz şehit düşmüştür. Bu saldırılar her ne kadar HÜDA PAR’a yönelik yapılıyorsa da bunlar sadece HÜDA PAR camiasına yönelik değil Türkiye’de yaşayan tüm mütedeyyin ve dindar insanlara yönelik yapılmış saldırılardır. PKK çeteleri, mütedeyyin insanların işyerlerine, evlerine, araçlarına saldırıyor ve hatta sadece sakallı olmasından dolayı vatandaşlarımızı katlediyorlar. Anlayacağınız bu saldırılar direk İslam`a ve Müslümanlara yapılan bir saldırıdır. Bunun başka bir izahı yoktur. Bunun Kobani ile hiç bir alakası yoktur ve hiçbir alakasının olmadığı yaptıkları eylemlerden de anlaşılıyor." şeklinde konuştu.

“Bunlar sadece vahşettir”
Karşılıklı bir çatışma olmadığını belirten Kabayel, olaylarda vahşi saldırılar gerçekleştirildiğini söyledi.  Kabayel, "Eğer karşılıklı olsaydı şehit edilen kardeşlerimizin ellerinde de silah olurdu. Ama onların ellerinde kurban etleri varken, parti ve dernek binalarında bulunurken şehit edildiler. Tarafsız olduklarını söyleyenler saldıran çeteleri kınayarak tarafını belli etmeleri gerekiyor. Bölgede olanlar bizlere şunu gösteriyor. HDP ve PKK çeteleri bölgede hâkimiyeti ele geçirirse dindar Müslümanları katledecekler." dedi.

Bir yandan demokrasi edebiyatı yapanların diğer yandan insanları katletmeye devam ettiğini belirten Kabayel, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Zalimliği, yalancılığı, kalleşliği ve kıskançlığı kendine yakıştıran, Turanları, Yasinleri, Riyadlari, Cumalileri, Hasan ve Hüseyinleri şehit edecek kadar Yezidliği benimseyen, Allah`a, peygambere, İslam’a ve insanlara saygısı olmayan şımarıkların bir sonu muhakkak olacaktır."

“Bu yapılan vahşet, Budistlerin yaptıklarını gölgede bıraktı”
Yapılan vahşetle Budistlerin Müslümanlara yaptığını bile gölgede bıraktığını vurgulayan Kabayel, "Artık bunun Doğusu- Batısı, Kürdü-Türkü kalmamış Müslüman’ım diyen herkes bu barbarlığa tepki vermeli ve üzerindeki sorumluluğu yerine getirmelidir. Unutulmamalı ki en büyük arzusu şehadet olan bir topluluğa kimse baş eğdiremez." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir