• DOLAR 32.485
  • EURO 34.903
  • ALTIN 2474.871
  • ...
Şener`i katleden PKK`liler yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN – 17 Ekim günü Van’ın Tuşba ilçesine bağlı Yalı Mahallesi’nde katledilen M. Latif Şener’in katillerinin yakalandığı açıklandı. Yakalananların, üstlendikleri cinayeti PKK’nin talimatı ile gerçekleştirdiklerini itiraf ettikleri öğrenildi.

Emniyet Müdürlüğü Basın ve Halkla ilişkiler Büro Amirliğinden yapılan yazılı basın açıklamasında, “17 Ekim  günü İlimiz Tuşba İlçesi Yalı Mahallesinde Mehmet Latif Şener isimli şahsın, terör amaçlı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybetmesi üzerine, İl Emniyet Müdürlüğümüz görevlileri tarafından yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, cinayeti gerçekleştirdiği tespit edilen H.K ve M.C. isimli şahıslar, 18 Ekim günü bir araç içerisinde yanlarında bulunan M.B. ve Ö.K. ile birlikte yakalanarak gözaltına alınmışlardır. “ denildi.

“PKK talimatı ile cinayeti işledik”
Açıklama, cinayeti işleyenlerin suçlarını itiraf ettikleri belirtilerek, “Mehmet Latif Şener`i tabanca ile öldürdüklerini itiraf eden şahıslar, eylemi PKK`nın talimatı ile gerçekleştirdiklerini ifadelerinde belirtmişlerdir. Söz konusu şahısların  göstermiş oldukları yerlerde; 2 adet Kalaşnikof piyade tüfeği, 1 adet Uzi marka makineli tabanca, terör eyleminde kullanıldığı tespit edilen 9 mm çapında 1 adet tabanca, bu silahlara ait 9 adet şarjör ile 233 adet fişek ve 1 adet boş kovan ele geçirilmiştir.”ifadelerine yer verildi.

Sorguları tamamlanan H.K. ve M.C. isimli şahısların cinayet şüphelisi olarak sevk edildikleri adli makamlar tarafından tutuklanırken, M.B. ve Ö.K. isimli şüphelilerin adli kontrol şartı ile serbest bırakıldıkları öğrenildi.

(İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir