• DOLAR 32.517
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2427.76
  • ...
CEYİMDER:"Uyuşturucu için alınan önlemler artırılmalı "
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA-Ceylanpınar İlçesinde yaptığı çalışmalarla ismini duyuran Ceylanpınar  İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (CEYİMDER)  Başkanı Mehmet YILMAZ, son zamanlarda kullanımı artan madde bağımlılarıyla ile ilgili  önemli açıklamalarda bulundu.

“Aileler tehlikeyi fark etmelidir”
Tehlikenin  kapıya dayandığı zaman feryat ve figan edildiğini belirten Yılmaz,  “İçki, esrar ve özelikle bonzai gibi sarhoş edici maddeler, kişinin nefsine müptela olmuş, nefsi hedef alan tehlikelerdir. Aileler, içinde bulundukları toplumun genel gidişatına bakarak bu tehlikenin farkına varmalıdırlar. Tehlike kapıya dayandığı zaman feryat ve figan ediliyor. Hâlbuki durum çok açık ve çok nettir. Ailenin bu tehlikeyi gördükten sonra çocuğunu uyuşturucu gibi maddelerden koruması gerekiyor. Çocuğun zaruri ihtiyaçlarını karşılamak ne kadar önemliyse, bu tür tehlikelerden korumak da o derece önemlidir. Aile, çocuğun ne yaptığıyla ilgili bütün hususları irdelemelidir.” dedi.

“Yetkililer tedbir almalıdır”
Yetkililerin uyuşturucuyla mücadelede tedbirlerinin acil bir şekilde  artırması gerektiğini söyleyen Yılmaz, “Sosyal devlet olmanın gereği olarak vatandaşları bu tür tehlikelerden korumak için acil planlar yapmalıdır. Önemli olan, devletin, uyuşturucu bağımlılarının ortaya attığı bu tehlikelerden uzaklaştırmasıdır. Ceylanpınar İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak, cezaların caydırıcı olma özelliğine bürünmesini ve uyuşturucu maddelere bulaşanların bu maddelerden alıkonmasını istiyoruz. Bu, çok büyük bir tehdittir. Aksi halde tehlike, çığ gibi büyür.” İfadelerini Kıllandı.     (Mustafa Kaynak – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir